NBA LJETNA LIGA

VIDEO Novi srpski NBA igrač eksplodirao u Ljetnoj ligi. Podsjetio je na Nowitzkog

Foto: Profimedia

NOVI srpski NBA košarkaš u trećem nastupu u Ljetnoj ligi odigrao je dosad najbolju utakmicu i pokazao zašto ga je Miami Heat odabrao u prvoj rundi drafta. Nikola Jović u pobjedi nad Golden Stateom 94:70 postigao je 25 koševa uz devet skokova, pogodivši pet trica iz sedam pokušaja.

U prve dvije utakmice igrao je slabo i postigao ukupno devet poena, pogodivši samo četiri od 14 šuteva i tek jednu od sedam trica. U trećoj je 211 cm visoki 19-godišnjak eksplodirao i zaradio pohvale trenera Malika Allena, koji vodi Miamijevu momčad u Ljetnoj ligi.

"Tako je skroman, a želi odmah biti dobar, što je sjajna odlika. Skoro da se ispričavao nakon prve dvije utakmice. Rekao sam mu da samo treba nastaviti igrati, vjerovati u sebe i učiti. I sjajno to radi", rekao je Allen.

Zabijao trice i podsjetio na Nowitzkog, ali još nije spreman za NBA

Jović je moderni krilni centar izraženog vanjskog šuta, koji je demonstrirao na sinoćnjoj utakmici s pet trica, a pogodio je i jedan fadeaway šut s isturenim koljenom, kojim je podsjetio na Dirka Nowitzkog.

"Odlično je odgovorio na prve dvije utakmice i vidjelo se da će ovakva izvedba doći. Nije mu više sve prebrzo, igra mu se počela usporavati. Danas smo imali bolji protok lopte i kad bi je primio u postavljenoj poziciji, jednostavno bi šutnuo. Nije još spreman za igranje dobre NBA obrane, ali prepoznaje koncepte i trudi se", objasnio je trener.

Jović je prošlu sezonu igrao u srpskoj Megi i proglašen je najvećom nadom ABA lige. Na draftu ga je Miami izabrao kao 27. pick prve runde.

Pročitajte više