VIDEO Novi težak pad skijašice u Cortini, Švicarska osvojila super-G

Foto: EPA-EFE

OLIMPIJSKA i svjetska prvakinja Švicarka Lara Gut-Behrami pobjednica je petog superveleslaloma Svjetskog kupa u talijanskoj Cortina d'Ampezzo. Drugoplasirana je bila Austrijanka Stephanie Venier (+0,21), a treća Francuskinja Romane Miradoli (+0,41).

Gut-Behrami, olimpijska pobjednica iz Pekinga 2022., prva je skijašica ove zime s više od jedne pobjede u superveleslalomu te je preuzela vodstvo u ukupnom poretku discipline. Druga je u ukupnom poretku s 1014 bodova te sada za vodećom Amerikankom Mikaelom Shiffrin (1209) zaostaje 195 bodova.

Za Gut-Behrami je to bila 21. pobjeda u karijeri u ovoj disciplini, a 41. ukupno u Svjetskom kupu, čime je prestigla Pirmina Zurbriggena (40) na švicarskoj vječnoj listi, a rekorderka je Švicarka Vreni Schneider s 55 pobjeda.

Težak pad Kanađanke

Današnju utrku pokvario je pad Kanađanke Valerie Grenier, koja je, poput Shiffrin i Švicarke Corinne Suter, koje su pale u petak, evakuirana helikopterom. Snimku možete pogledati OVDJE.

Karavanu Svjetskog kupa za alpske žene u utorak čeka veleslalom na stazi Plan de Corones/Kronplatz, a za vikend u Garmisch-Partenkirchenu ženski spust i superveleslalom.

Pročitajte više