NBA

VIDEO Ovo je šut kojim Harden opet planira biti najbolji strijelac NBA lige

Foto: EPA

JAMES HARDEN pripremio je nešto novo za iduću NBA sezonu u dresu Houston Rocketsa.

Iako je prošle sezone bio najbolji strijelac lige, Harden neprestano radi na poboljšanju svojih igračkih sposobnosti. Ovo ljeto puno je pažnje posvetio unaprjeđenju svog napadačkog arsenala.

Riječ je o one-footed šutu za tri, odnosno nešto nalik na stil Dirka Nowitzkija kod šuta, samo što je veliki Nijemac to radio s poludistance i nakon posta, a ne iz driblinga kao Harden.

Harden tako nakon prepoznatljivog step-backa koji graniči s koracima planira obogatiti svoj napadački potencijal uoči nove sezone i naporno trenira ne bi li usavršio nimalo lagan šut s jedne noge.

Ranije ovoga ljeta jedan mladi fan pitao je Hardena baš o novom šutu, na što mu je Houstonov najbolji igrač rekao da je "bio u laboratoriju i skuhao nešto novo".

"U NBA ligi, pogotovo na najvišoj razini košarke, morate svake godine unaprjeđivati svoju igru, to ja radim. Ovo nisu koraci", rekao je Harden, prenosi SB Nation.

Podsjetimo, James Harden je u dresu Houston Rocketsa prošlogodišnji regularni dio sezone okončao kao uvjerljivo najbolji strijelac lige s 36,1 poenom po susretu. Iza njega bio je Paul George koji je u prosjeku ubacivao 28 poena.

Pročitajte više