SVJETSKO PRVENSTVO U RUKOMETU

VIDEO Pogledajte šou Dinarta nakon što je Karabatić zabio gol za broncu

Foto: Screenshot

RUKOMETNA reprezentacija Francuske nije uspjela obraniti naslov svjetskog prvaka. Danci su turnir odigrali u transu i na njihov atomski rukomet niti jedna ekipa na SP-u nije imala odgovor. Francuzi su razbijeni u polufinalu, Norvežani u finalu. Ukratko, Danci su ubili bilo kakvu dramatiku na rukometnom Mundijalu. Francuzi su osvojili broncu. Broncu su uzeli i lani, na EP-u u Hrvatskoj. Didier Dinart je pomladio momčad, Nikola Karabatić je zbog ozljede tek u završnici natjecanja priključen momčadi, tako de je i treće mjesto veliki uspjeh za Tricolore. Za njih se ne moramo plašiti. Kad vidimo kakav kadar posjeduje Dinart, koliko fantastičnih mladih igrača kuca na vrata reprezentacije ili su već tu, jasno je da je pitanje vremena kad će se Francuzi ponovno vratiti na vrh.

Francuska je jučer u dramatičnoj završnici pobijedila Njemačku 26:25 golom Nikole Karabatića u zadnjoj sekundi. Nijemci su uz veliku sudačku pomoć na poluvremenu imali velika četiri gola viška. Dinart se bunio, prosvjedovao je kod sudaca i delegata, ali nije ništa pomoglo. Ipak, Mahet, Mem, Remili i ekipa su serijom 6:1 u nastavku preokrenuli rezultat, a zadnjih 30 sekundi ponudilo je neviđenu dramu. Kod rezultata 25:25 Francuzi su imali napad za pobjedu, Abalo griješi i sad su Nijemci bili ti kojima je trebao gol za broncu. Lijevo krilo Njemačke Musche izgubilo je loptu 5-6 sekundi prije kraja i Francuzi su brzom kontrom stigli do pobjedničkog gola kojeg je u zadnjoj sekundi zabio Nikola Karabatić.

U trenutku kad je jedan od najvećih svih vremena zakucao loptu u mrežu Silvija Heinevettera i kad je krenulo slavlje igrača u plavim dresovima, poslovično mirni i hladni Didier Dinart je eksplodirao. Nije mogao suspregnuti emocije i sav bijes zbog nekoliko pogrešnih odluka sudaca iskalio je na delegatu koji je stajao iza francuske klupe. Skakao je i gestikulirao prema delegatu koji je performans francuskog izbornika gledao bez da je pomakao izraz lica. Profesionalac do kraja.

VIDEO Karabatićevog gola i slavlje Didierta Dinarta pogledajte na ovom linku.

Pročitajte više