VIDEO Poraz Clippersa u Phoenixu, sjajna partija vođe Sunsa

Foto: EPA

U NBA LIGI odigrane su tri utakmice u noći na srijedu, dvije prvog kruga doigravanja u Istočnoj konferenciji i jedna na Zapadu. Boston Celticsi poveli su 2:0 protiv Atlanta Hawksa nakon pobjede 119:106, dok je serija između Cleveland Cavaliersa i New York Knicksa odnosno Phoenix Sunsa i Los Angeles Clippersa izjednačena na 1:1.

Boston je do druge pobjede stigao nakon što je nadoknadio -11 iz uvodnih minuta utakmice, preuzeo vodstvo i poslije početka druge četvrtine više ga nije ispuštao. Jayson Tatum bio je prvo ime pobjedničke momčadi s 29 poena, 10 skokova i šest asistencija, a Derrick White njegov najbolji pomagač s 26 koševa i sedam uhvaćenih lopti. Dejounte Murray ubacio je 29, a Trae Young 24 za poražene Hawkse.

Pobjeda Cavsa

U istoj konferenciji Cavsi su svladali Knickse 107:90 i izjednačili seriju na 1:1. Baš kao i u slučaju Bostona, Cleveland je bio u zaostatku u uvodnoj četvrtini, a od početka druge gradio je prednost koja je u jednom trenutku iznosila i 29 razlike.

Odličan je za Cavse bio Darius Garland s 32 koša i sedam asistencija, s tim da je u prvom dijelu utakmice ubacio 26. Caris LeVert je dodao 24, a Donovan Mitchell 17 uz 13 asistencija. Kod Knicksa su samo Julius Randle (22) i Jalen Brunson (20) ubacili 20 ili više poena, no obojica uz dosta promašaja. Randle je gađao 8/20, a Brunson tek 5/17 iz igre.

Booker i Durant vodili Sunse

Nakon što su prošlu utakmicu poslije osam uzastopnih pobjeda pretrpjeli prvi poraz s Kevinom Durantom na parketu, Phoenix Sunsi slavili su protiv LA Clippersa u drugom susretu. Završilo je 123:109 uz 38 koševa i devet asistencija najboljeg igrača susreta Devina Bookera i 25 koje je dodao Durant.

VIDEO: Arena Sport

Kawhi Leonard s 31 poenom, osam skokova i sedam asistencija bio je najbolji kod Clippersa, za koje je Russell Westbrook dodao 28. Ivica Zubac nije imao svoju večer. Uz 2/7 iz igre i 4/6 s crte slobodnih bacanja, svojih je 30-ak minuta iskoristio za osam poena i šest skokova.

Njegovim promašajima s linije posebno se razveselila domaća publika. Dva uzastopna promašaja slobodnih bacanja suparnika u posljednjoj četvrtini garantiraju posjetiteljima besplatan sendvič. Zubac ih je razveselio.

NBA liga, rezultati 1. kruga doigravanja:

Zapadna konferencija

Phoenix Suns - Los Angeles Clippers 123:109
(serija je izjednačena na 1:1)

Istočna konferencija

Cleveland Cavaliers - New York Knicks 107:90
(serija je izjednačena na 1:1)
Boston Celtics - Atlanta Hawks 119:106
(Boston vodi u seriji 2:0)

 

Pročitajte više