Video - Pressler i Vidakovič obilježili Hallowind na Jadriji ispred hrvatskih surfera



ISKUSNI austrijski surfer Chris Pressler i slovenski olimpijac Stojan Vidaković obilježili su natjecanja u disciplinama formula i i slalom prošlog vikenda na Jadrija Hallowind kupu.


U konkurenciji 24 natjecatelja Pressler se za pobjedu u slalomu borio s Vidakovičem i hrvatskim predstavnikom Vladanom Desnicom. Nakon odličnog starta sve trojice najbolje je surfao Pressler, a nakon greške Vidakoviča, kojom je zaslužio negativne bodove, na drugom mjestu završio je Desnica. Među prvih pet u slalomu našlo se još dvoje hrvatskih predstavnika, Zdravko Cerovac i Mladen Belamarić.

U formuli je Vidakovič bio bolji od direktnog konkurenta Presslera, dominirao je tom disciplinom i došao do ukupne pobjede s dvije osvojene utrke. Na trećem mjestu završio je hrvatski predstavnik Enrico Marotti, a a među pet se plasirao još Ante Berlengi.

"Dao sa sve od sebe, pogotovu u slalomu. Mislim da sam odabrao dobru opremu. Kad je pao vjetar zamijenio sam jedro od 8.1 metara s onim 8.8, to je bila dobra odluka. Nije bilo lako, vodio sam tešku borbu s Vidakovičem i Desnicom. Oni su zaista dobro krenuli. Na kraju je moja pobjeda bila relativno uvjerljiva. Jako sam zadovoljan što sam sezonu završio ovim rezultatom", rekao je pobjednik Chris Pressler.


Rezultati Slalom:
1. Chris Pressler (AUT-226)
2. Vladan Desnica (CRO-5)
3. Zdravko Cerovac (CRO-6)
4. Stojan Vidakovic (SLO-5)
5. Mladen Belamaric (CRO-4)

Rezultati Formula:
1. Stojan Vidakovic (SLO-5)
2. Chris Pressler (AUT-226)
3. Enrico Marotti (CRO-401)
4. Peter Pfaffenbichler (AUT-84)
5. Ante Berlengi (CRO-96)

Pročitajte više