VIDEO Pršo je prije 20 godina odigrao utakmicu kakvu nije nijedan Hrvat

Foto: EPA

PRIJE točno 20 godina hrvatski napadač Dado Pršo odigrao je utakmicu za povijest. Na današnji dan 2003. godine Monaco je u 4. kolu skupine C Lige prvaka razbio Deportivo La Corunu kod kuće s 8:3, a Pršo je postigao čudesna četiri gola na svoj 29. rođendan.

Bivši reprezentativac Hrvatske zabio je četiri gola za 23 minute, a vratar španjolske momčadi Jose Molina vadio je loptu iz mreže u 26., 30., 47. i 49. minuti nakon udaraca Prše, koji je prva dva gola zabio glavom, a ostalo desnom nogom, čime se zauvijek upisao u povijest Lige prvaka.  

U uglednom društvu

Pršo, koji danas slavi 49. rođendan, s četiri gola našao se u društvu velikih nogometaša koji su to uspjeli u Ligi prvaka poput Marca van Bastena, Simonea Inzaghija, Ruuda van Nistelrooya, Andrije Ševčenka, Lionela Messija, Bafetimbija Gomisa, Roberta Lewandowskog, Zlatana Ibrahimovića te Cristiana Ronalda.

Napadač je tijekom karijere igrao za Pazinku, Rouen, Stade Raphaelois, Monaco, Ajaccio i Rangers, a ukupno je zabio 90 golova u 302 utakmice. Za Hrvatsku je od 2003. do 2006. postigao devet pogodaka u 32 nastupa, od kojih su neki od najvažnijih oni protiv Belgije, Slovenije u baražu za Euro, Francuske na EP-u.

Pročitajte više