Video: Prvo pojačanje sletjelo na Poljud!

MLADI veznjak frankfurtskog Eintrachta Krešo Ljubičić prvo je pojačanje splitskog Hajduka za narednu sezonu. Ljubičić je prema pisanju Slobodne potpisao četverogodišnji ugovor, a na Poljud je došao kao slobodan igrač.

"Jako sam zadovoljan potpisom za Hajduk. Kada sam čuo da se splitski klub zanima za mene i kada je to došlo u ozbiljnu fazu nisam se mislio ni jednog trenutka", rekao je Krešo Ljubičić za SD.

U dvije sezone nije se nametnuo u Eintrachtu

20-godišnji Ljubičić rođen je u Njemačkoj, preciznije Hanauu, a od 1997. godine član je mlađih selekcija frankfurtskog Eintrachta. 2007. godine postao je članom seniorske momčadi, a od tada je skupio šest ligaških nastupa.

"Roditelji su mi rodom iz sela iz okolice Tomislavgrada. Tijekom ljetnih praznika uvijek odlazim kući, a često se spustim na more u Brela. Tamo je doista lijepo. Već sutra (danas, nap. a.) odlazim u Brela gdje ću provesti tjedan dana tijekom kojih ću svratiti do Splita i riješiti stambeno pitanje", istaknuo je mladi veznjak.

Standardan u Ladićevoj momčadi

Od prošle godine Ljubičić je član mlade hrvatske reprezentacije, za koju je pružio neke sjajne partije...

"Za hrvatsku reprezentaciju igram od selekcije do 15 godina pa sve do danas. Upoznao sam puno igrača Hajduka s kojima sam nosio kockasti dres, poput Tomislava Bušića, Nikole Kalinića, Marina Tomasova pa sve do sada Maria Tičinovića. Lijepo je kada idem u drugu sredinu, a već znam toliko ljudi. Bolje nego da sam otišao u neki strani klub, a ponuda je bilo", istaknuo je Ljubičić.

"Barba Reno" će bit ljut; Ljubičić konkurencija Tomasovu

Krešimir je po vokaciji lijevi vezni:"Mogu igrati na nekoliko pozicija u sredini terena, a najviše sam na lijevom krilu ili lijevom zadnjem veznom". Dodajmo kako se Ljubičića opisuje kao čovjeka koji živi za nogomet, "spava za nogomet" i "jede za nogomet", barem su to tako slikovit opisali njemačke kolege, a takvi, povijest nas uči, gotovo redoviti uspijevaju na najvećim pozornicama.

V.B.
Foto: AFP

Pročitajte više