VIDEO Publika na Wimbledonu izviždala Bjeloruskinju. Ukrajinka odbila rukovanje

Foto: EPA-EFE

NAJBOLJA tenisačica svijeta Iga Swiatek u četvrtfinalu Wimbledona će igrati protiv Elene Svitoline koja kao 76. nositeljica nastavlja sa sjajnim igrama. Ukrajinka je s 2:1 u setovima porazila Bjeloruskinju Victoriju Azarenku. Nakon 2:6 i 6:4 u prva dva seta, Svitolina je u tie-breaku trećeg slavila s 11:9.

Svitolina je krajem prošle godine postala majka i ni sama se nije nadala da će se tako brzo vratiti na sam teniski vrh. Za ovaj tjedan je čak imala kupljenu ulaznicu za koncert engleskog pjevača Harryja Stilesa u Beču, ali umjesto toga nalazi se na završnici Wimbledona.

Nikad se ne rukuje s Ruskinjama i Bjeloruskinjama

Na kraju meča odbila se rukovati s Azarenkom, kao što uvijek čini kada igra protiv Ruskinja ili Bjeloruskinja, a publika je uz to izviždala bjelorusku igračicu. "Sve je počelo s ukrajinskom vladom čiji se predstavnici nisu željeli rukovati s predstavnicima ruske strane jer ne dijele jednake vrijednosti i zato što Rusija napada našu zemlju.

Mi smo Ukrajinci, svi imamo isti cilj, a to je pobijediti u ovome ratu. I ja sam Ukrajinka, stojim uz svoju zemlju, napravit ću sve kako bih je podržala i kako bih ohrabrila žene i muškarce koji su na prvoj liniji bojišnice", izjavila je ranije Svitolina.

U drugom dijelu ždrijeba je braniteljica naslova Elena Ribakina, Ruskinja koja nastupa pod kazahstanskom zastavom, kao i Mirra Andreeva, 16-godišnja ruska senzacija.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ KRAJ MEČA IZMEĐU SVITOLINE I AZARENKE

Pročitajte više