LIGE PETICE

VIDEO Real ga je platio 115 milijuna eura. Sada je zabio nakon 188 dana

Foto: EPA

EDEN HAZARD prije tri godine došao je u Real u naponu snage (28) kao jedan od najboljih nogometaša svijeta i nasljednik Cristiana Ronalda. Igrača koji je bio predodređen za vođu novog Reala najveći klub je toliko i platio. Chelsea je za Hazarda dobio 115 milijuna eura, čime je Hazard postao najskuplji igrač u povijesti Reala.

> VIDEO Benzema oduševio San Francisco sjajnom akcijom i golom meksičkom velikanu

Tri godine kasnije Hazard prema Transfermarktu vrijedi manje od desetine iznose koji je za njega plaćen (12 milijuna eura), a za Real je u navedenom razdoblju odigrao tek 66 utakmica. Koliko mizerno znači klubu koji je u njega uložio i očekivao najviše, svjedoči i to što je prošle sezone Realovom osvajanju španjolskog i europskog naslova pridonio s tek osam nastupa kao starter u tim natjecanja.

Premda krilo, Hazard je bio poznat i po golovima. Do dolaska u Real postigao ih je 160 u klupskoj karijeri. Međutim, otkako je u Madridu zabio je samo šest puta. Zadnji gol u službenoj utakmici postigao je još 20. siječnja u Kupu kralja protiv Elchea.

I onda danas je Real konačno dočekao Hazardov gol. Istina, postigao ga je u prijateljskoj utakmici protiv meksičke Club Americe i to iz penala za konačnih 2:2, ali Real svejedno slavi ovaj gol iz San Francisca. 

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ PRVI HAZARDOV GOL ZA REAL NAKON ŠEST MJESECI

Pročitajte više