VIDEO Rookie Warriorsa razorio čudesnog Wembanyamu. Pogledajte lice Stevea Kerra

Screenshot: Twitter / NBA

VICTOR WEMBANYAMA vratio se nakon dvije propuštene utakmice zbog ozljede, ali našao se na pogrešnoj strani najpamtljivijeg trenutka s utakmice njegovih San Antonio Spursa protiv Golden State Warriorsa, koju su gosti iz Kalifornije dobili 112:102.

Wemby je zabio 27 poena uz 14 skokova, tri asistencije, dvije blokade i jednu ukradenu loptu. Na prethodnih sedam utakmica samo je jednom ostao na manje od pet blokada i u toj je kategoriji uvjerljivo vodeći u ligi s 3.4 po utakmici. Samom svojom pojavom, visinom i dugačkim rukama odvraća većinu protivnika da ga napadaju, a one koji to ipak učine uglavnom kažnjava.

Neustrašivi rookie

No, Trayce Jackson-Davis odlučio je pokušati. Warriorsi su vodili osam razlike malo više od minutu prije kraja kad je njihov rookie, tek 57. pick prošlogodišnjeg drafta, izveo do linije trice, a onda se neustrašivo sjurio na koš i snažno, beskompromisno zakucao, izbjegavši ispruženu ruku krakatog Francuza. 

VIDEO: Arena Sport

Čak je i domaća dvorana eruptirala u oduševljenju ovim potezom, iako je njihov miljenik ispao žrtva nasilnog napada, a koliko je ovakav ishod bio nevjerojatan najbolje govori lice trenera Stevea Kerra, koji je ostao zaprepašten potezom svog mladog igrača.

Izbacio Šarića iz rotacije

Jackson-Davis je stariji rookie, nedavno je napunio 24 godine, a u posljednje vrijeme igra sve bolje te je jedan od glavnih razloga što je Dario Šarić ispao iz rotacije Warriorsa. Sinoćnju utakmicu završio je s 13 poena (šut 6/7) i 10 skokova za svoj peti double-double sezone, a ostvario je i osobni rekord od pet asistencija.

Wembanyama se u posljednja dva mjeseca iskristalizirao kao jasan favorit za rookieja godine ispred Cheta Holmgrena, ali ovakve situacije pokazuju da još treba fizički ojačati da evoluira u zvijer kakva svi očekuju da postane. 

Pročitajte više