Video - Rooney: Nikada nisam namjerno pao u kaznenom prostoru

NAPADAČ Manchester Uniteda i engleske reprezentacije Wayne Rooney inzistira na tome da nikada nije namjerno pao u kaznenom prostoru samo kako bi iznudio kazneni udarac. Ipak, video uraci govore drugačije.

"Svatko tko igra nogomet zna da sam pošten i iskren igrač. Nikada se nisam namjerno bacio u kaznenom prostoru. Realnost je upravo suprotna, nastojim ostati na nogama koliko god mogu. Mislim da pošteni igrači ne varaju druge igrače", rekao je Rooney kojem Arsenalovi navijači zamjeraju da je 2004. godine bezrazložno pao u kaznenom prostoru nakon duela sa Solom Campbellom.

"Svjestan sam da se takve stvari događaju i da su mnoge velike utakmice riješene na takav način. Možemo se samo osloniti na suce i nadati se da će oni usavršiti pronicljivost u procjeni sporne situacije. Po meni nogomet je vrlo važno igrati pošteno i iskreno", dodao je Rooney.

Napadač Manchestera na koncu je pohvalio izbornika Capella čiji je dolazak u London preporodio Gordi Albion.

"Čim je došao, osjetili smo veliku promjenu. On je neustrašiv čovjek, jak, strastven i uvijek želi pobijediti. On je jedini izbornik Engleske kod kojega sam znao da ukoliko nisam u formi neću igrati. Nema sumnje da mi je pomogao više od bilo kojeg dosadašnjeg izbornika. Također me stalno gura prema naprijed, želi da budem bliže golu, opasniji i da češće pucam, a sve to nesumnjivo mi odgovara", istaknuo je Rooney.

Pročitajte više