Video: Slepička produžio nadu Modrih u europsko proljeće

NOGOMETAŠI Dinama u Bruxellesu su u utakmici petog kola skupine A pobijedili Anderlecht s 0:1, a jedini pogodak zabio je Miroslav Slepička koji je u 57. minuti glavom poentirao nakon lijepe asistencije Tomečaka. Ovom pobjedom Dinamovci su se primakli Anderlechtu na samo dva boda te im u posljednjem kolu, uz domaći trijumf nad Temišvarom treba pobjeda Ajaxa u Amsterdamu protiv Belgijanaca kako bi se plasirali u šesnaestinu finala.

> Tijek susreta

Ono što su potiho najavljivali uoči puta u Bruxelles Dinamovci su i ostvarili - iz belgijske prijestolnice su se vratili s tri boda koja ih ostavljaju u utrci za proljećem u Europi na koje čekaju punih 39 godina.

U rastrganoj utakmici u prvom poluvremenu prvih pola sata nije ponudilo izglednije prilike ni na jednoj strani, domaćini s 4-5-1 formacijom nisu pokazivali naročitu želju za ozbiljnijim napadima dok je Dinamo pokušavao uglavnom preko kontri.

Na poluvrijeme se otišlo praznih mreža čime je svakako zadovoljniji mogao biti hrvatski prvak. U promašivanju šansi prednjačio je šesnaestogodišnji Romel Lukaku koji je, da je bio bolje koncentriran, mogao donijeti svojoj momčadi veliku prednost. Ipak, Tomo Butina je branio njegove šuteve, baš kao i udarac Gilleta odbivši loptu u korner. Iz istog udarca iz kuta Van Damme je ostao sam u petercu, pucao je glavom, ali je lopta dotaknuvši prečku otišla u gol-aut.

U nastavak utakmice Modri su ušli znatno odlučnije. Prvi su šanse ipak stvorili domaćini, Lukaku i Legaer nisu uspjeli svladati odličnog Butinu što Dinamovci koriste u 57. minuti. Tomečak  je prošao po desnoj strani i kada se činilo da će mu lopta pobjeći u gol-aut ljevicom je sjajno pronašao Slepičku na drugoj vratnici koji se samo naklonio i donio prednost Dinamu.

Iako se nakon ovog gola Dinama očekivalo da će Anderlecht stvoriti presing to se nije dogodilo. Najbolju prigodu u nastavku su domaćini imali u 76. minuti kada je Lukaku zakasnio na centaršut s desnog boka, a onda je u posljednjim trenucima utakmice Dinamo propustio pobijediti Anderlechta s većom razlikom.

U drugoj minuti sudačke nadoknade Vrdoljak je poslije kornera ostao sam na drugoj vratnici, ali kao da nije očekivao da će lopta stići do njega pa je reagirao traljavo i nespretno. Anderlecht je i nakon ovoga bezglavo krenuo po izjednačenje, ali Dinamo je bio taj koji je mogao zabiti pogodak. Badelj je u kontri ostao sam na 18 metara, ali je pucao ravno u Prota čime je propala i druga prilika Modrih za izjednačavanje prednosti iz maksimirskog okršaja s vodećom momčadi belgijskog prvenstva.

Pročitajte više