Video - Soldo ulovio kapitalca: Maniche je igrač koji će nas gurnuti prema naprijed


   
BUNDESLIGAŠKI klub čije nogometaše trenira hrvatski stručnjak Zvonimir Soldo, Köln, dobio je pojačanje u vidu 31-portugalskog veznjaka Manichea.

"Maniche je jedno od velikih imena europskog nogometa i ponosni smo što smo ga doveli u svoje redove", rekao je predsjednik Kölna Wolfgang Overath nakon što je Maniche potpisao dvogodišnju suradnju.

Portugalski veznjak bi se novim suigračima trebao priključiti već u utorak na predsezonskim pripremama u Veldenu.

Maniche je skupio 52 nastupa za portugalsku reprezentaciju, s kojom je sudjelovao na Europskom (2. mjesto) i Svjetskom prvenstvu (4. mjesto). S Portom je osvojio Ligu prvaka, Kup UEFA-e i Interkontinentalni kup, a igrao je u Chelseaju, Interu iz Milana i Atletico Madridu s kojim je razvrgnuo ugovor u svibnju.

Soldo: Oduševljen sam Manicheovim dolaskom
   
Hrvatski stručnjak na klupi Bundesligaša Kölna, Zvonimir Soldo, nije skrivao zadovoljstvo dolaskom portugalskog veznjaka Manichea (31) u klub.

Maniche je tijekom dana prošao liječnički pregled u klubu, te kompletirao transfer kao slobodan igrač budući je još u svibnju raskinuo ugovor s Atletico Madridom, da bi potom otputovao prema austrijskom Klegenfurtu gdje će se priključiti svojim novim suigračima na predsezonskim pripremama.

"Oduševljen sam što je Maniche ovdje. Pratili smo ga već nekoliko tjedana i on je igrač koji će nas gurnuti prema naprijed", rekao je Soldo za kelnski Express.

"Maniche ima sjajan šut, jak je u igri prema naprijed, a jako je opasan pred suparničkim golom. Planiram ga u formaciji postaviti ispred Petita u ulozi ofenzivnog veznjaka", objasnio je hrvatski stručnjak.

Sve to naravno stoji samo ukoliko Soldo i Maniche uspiju pronaći zajednički jezik. Portugalac je, naime, poznat kao igrač vrlo teškog karaktera kojem sukobi s trenerima dosad nisu bili strani, a Soldo koji je pobornik željezne discipline u svlačionici mu nikakve izgrede zasigurno neće tolerirati.

Podolski dvostruki strijelac u pobjedi Kölna
   
Klub hrvatskog nogometnog trenera Zvonimira Solde, Köln, slavio je u pripremnoj utakmici za novu sezonu protiv rumunjske Timişoare 2:0.

U utakmici odigranoj u Veldenu pred nekih 1000 gledatelja dvostruki je strijelac za Köln bio napadač njemačke reprezentacije Lukas Podolski.

"Princ Poldi", koji se ove sezone vratio u matični klub nakon tri godine provedene u Bayernu, zabio je golove u 18. i 56. minuti i tako odveo momčad do pobjede protiv rumunjskog doprvaka.

Pročitajte više