Serie A

VIDEO SPAL - JUVENTUS 2:1 Pao prvak, poraz umjesto proslave naslova

Foto: Epa

JUVENTUS je danas poražen 2:1 na gostovanju kod SPAL-a i tako je propustio osigurati osmi naslov prvaka Italije u nizu. Torinjani su šest kola prije kraja imali priliku pobjeći na 23 boda prednosti ispred drugoplasiranog Napolija koji ima utakmicu manje i tako osigurati titulu, ali SPAL je imao druge planove. Stara dama još uvijek može postati prvak ovog vikenda, ako Napoli sutra izgubi na gostovanju od Chieva. 

Prvi gol Juventusa zabio je mladi Moise Keane koji je na već upućen udarac od strane Cancela samo podmetnuo nogu i tako prevario vratara SPAL-a za vodstvo gostujuće momčadi u 30. minuti. Ovim pogotkom Keane je prestigao velikog Alessandra Del Piera po broju zabijenih pogodaka s 19 godina. 

Neizvjesnost u susret vratio je Kevin Bonifazi u 49. minuti koji je ispratio ubacivanje iz kornera i glavom zabio za izjednačenje, a nakon njega se u strijelce upisao i Sergio Floccari koji je SPAL-u donio preokret u 74. minuti i zabio gol koji se pokazao pobjedničkim.

Juventus je bez obzira na ovaj poraz na korak od naslova, ali Serie A je ipak i dalje daleko od toga da je možemo proglasiti gotovom. Napoli i Inter izgledaju kao da su njihove pozicije sigurne, ali od 4. do 8. mjesta sve je otvoreno, čak pet ekipa bori se za tri mjesta koja vode u Europu tako da neizvjesnosti sigurno neće nedostajati. 

Rezultati by SofaScore

 

 

Pročitajte više