Roland Garros

VIDEO Sutkinja napravila veliki propust. "Nije vidjela dvostruki odskok lopte"

Foto: Screenshot Twitter

FRANCUSKA tenisačica Kristina Mladenovic doživjela je nevjerojatan peh u prvom kolu Roland Garrosa. Na set-lopti pri rezultatu 5:1 odigrala je skraćenu loptu koju Njemica Laura Siegemund nije stigla.

Loptica je odskočila dva puta, Siegemund ju je takvu i vratila u polje Mladenovic, a sutkinja Eva Asderaki je bila jedina koja to nije vidjela. Mladenovic se u čudu primila za mrežu i automatski izgubila poen, a onda i set rezultatom 7:5. Da stvar bude gora po Mladenovic, taj ju je poen u potpunosti slomio pa je izgubila meč rezultatom 7:5, 6:3.

"Protivnica nije odgovorna za sudačku pogrešku"

Nakon meča nije krila razočaranje sudačkom odlukom na prvoj od čak sedam set-lopti koje je imala u prvom setu.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ DVOSTRUKI ODSKOK LOPTICE NA SET LOPTI.
*Zbog zakonskih restrikcija i TV prava portali ne smiju objavljivati videomaterijale.

"Pogreške su ljudske, ali nije mi jasno kako sutkinji to može promaknuti. Nije vidjela dvostruki odskok lopte. Nažalost, ona će nastaviti Roland Garros, a ja neću", kazala je 44. tenisačica svijeta, koja nije očekivala od protivnice da prizna kako je loptica dva puta odskočila.

"Da je to napravila, imala bi moje poštovanje, ali ona nije odgovorna. Glavna sutkinja je ona koja je morala biti fokusirana na tu lopticu."

Mladenovic je na US Openu izgubila nemoguće

Za Mladenovic je ovo bilo drugo rano ispadanje s Grand Slama u nizu. Prije nekoliko tjedana je na US Openu u drugom kolu izgubila od Varvare Gračeve nakon što je servirala za meč kod rezultata 6:1, 5:1. Taj poraz je prozvala najtežim u karijeri.

Samo četiri dana kasnije je izbačena s turnira parova jer je bila u rizičnoj skupini onih koji su se družili s njenim sunarodnjakom Benoitom Paireom. On je od nastupa u Flushing Meadowsu morao odustati zbog pozitivnog nalaza na koronavirus.

Pročitajte više