REGIJA

VIDEO Torcida je na Poljudu na današnji dan 1990. zapalila zastavu Jugoslavije

Foto: Screenshot

NA DANAŠNJI dan 1990. godine Torcida je u 73. minuti prekinula utakmicu prvenstva Jugoslavije između Hajduka i Partizana (0:2) te simbolično na Poljudu zapalila jugoslavensku zastavu.

Bio je to još jedan od simboličnih krajeva bivše države, a Torcida je uz paljenje zastave pjevala "A sad adio" i skandirala "Hrvatska, Hrvatska". Torcida je utrčala u teren nakon drugog gola Partizana, a gostujući igrači i treneri pobjegli su u svlačionicu. Nakon što su na travnjak donijeli zastave Torcidaši su otrčali na južnu tribinu te zapalili zastavu. Gostujućih navijača na Poljudu nije bilo.

"Dogovor je bio da ćemo prekinuti utakmicu bez obzira na rezultat. Znalo se tko će je prekinuti, znalo se tko će zapaliti zastavu, sve je bilo organizirano", rekao je za Dalmatinski portal tadašnji predsjednik Torcide Stipe Valenta.

Neredi na Poljudu dogodili su se četiri i pol mjeseca nakon kaosa na Maksimiru 13. svibnja na nikad odigranoj utakmici između Dinama i Crvene zvezde kad su se Bad Blue Boysi sukobili s milicijom koja je čuvala Delije.

Pročitajte više