VIDEO U Bjeličin Trabzonspor stigao još jedan bivši dinamovac

Foto: Goran Stanzl PIXSELL

BIVŠI igrač Dinama Filip Benković službeno je potvrđen kao novi igrač Trabzonspora, turskog prvoligaša kojeg trenira Nenad Bjelica. Za Trabzonspor će dvadesetpetogodišnji Benković igrati na posudbi iz Udinesea, a turski klub će imati opciju otkupa ugovora.

"Nenad Bjelica je inzistirao na ovom transferu", tvrdi turski Aspor. Bjelica je Benkovića kratko vodio u Dinamu 2018. godine. U ljeto te godine Benković je iz Dinama za 14.5 milijuna eura otišao u Leicester. Mladi stoper tada je bio treći najskuplji izlazni transfer Dinama u povijesti.

Skuplji od njega bili su samo Pjaca (prodan za 30 milijuna eura) i Modrić (22.5 milijuna eura). Od tada su Olmo i Gvardiol prodajama spustili Benkovića na peto mjesto ove tablice, koje je i dalje iznimno respektabilno.

Karijeru su mu obilježile ozljede

Za Leicester je odigrao samo dvije utakmice, nijednu u Premier ligi. Engleski klub ga je slao na posudbe u Celtic, Bristol, Cardiff i Leuven, a onda ga je u siječnju 2022. godine pustio bez odštete u Udinese. Ni tamo se nije nametnuo pa je prošle sezone 25-godišnji stoper bio u njemačkom drugoligašu Braunschweigu.

Benković je u tri godine u prvoj momčadi Dinama skupio 76 nastupa, više nego u svim ostalim klubovima kasnije zajedno. Za Celtic je odigrao 27 utakmica, a za Braunschweig 19. To su jedina dva kluba u kojima je odigrao više od 10 utakmica.

Podsjetimo, Bjelica je odmah po preuzimanju Trabzonspora doveo Mislava Oršića, još jednog bivšeg dinamovca. Sada pokušava dogovoriti transfer napadača Dinama Brune Petkovića.

Pročitajte više