PREMIERSHIP

VIDEO UNITED - BURNLEY 2:2 Prekinut Solskjaerov pobjednički niz

Foto: EPA

MANCHESTER UNITED i Burnley podijelili su bodove (2:2) u remiju 24. kola engleskog Premiershipa koje se odigralo u utorak navečer.

Sve je upućivalo na to da će kraj pobjedničkog niza Ole Gunnara Solskjaera doći porazom pred domaćim navijačima, ali Crveni vragovi uspjeli su u posljednjim trenucima susreta na Old Traffordu iščupati vrijedan bod protiv 15-plasirane momčadi engleskog prvenstva. Tako je norveški strateg nakon osam vezanih pobjeda osjetio i kako je to remizirati.

VIDEO sažetka utakmice pogledajte OVDJE.

Manchester United - Burnley Rezultati uživo

Malo je tko mogao predvidjeti ovakvu večer Burnleyja na Old Traffordu. Možda samo najzagriženiji navijači tog kluba, ali i oni bolji poznavatelji engleskog nogometa. Klub iz grofovije Lancashire u proteklih nekoliko utakmica pokazao je pozitivan trend rezultata i trener Sean Dyche očito je uspio dobro motivirati svoje momke koji su nastavili odličan niz.

Izuzev teškog poraza od Manchester Cityja za vikend u FA kupu, Burnley je u posljednjih pet utakmica upisao četiri pobjede i tako se odlučno krenuo udaljavati od opasne zone. Večerašnji remi protiv Uniteda zaslužuje opis herojski izborenog.

Od početka se vidjelo da to neće biti Unitedova večer

No vidjelo se od samog početka utakmice da to neće biti Manchesterova večer. Romelu Lukaku nije bio na razini zadatka, promašio je nekoliko odličnih šansi, a najveću prigodu za domaćina imao Marcus Rashford koji je u 10. minuti upravo na dodavanje Belgijca izašao sam pred vratara gostiju, ali je pucao izrazito loše i promašio cijela vrata.

Kazna je u nastavku utakmice bila brutalna. Mladi Andreas Pereira, kojem je Solskjaer večeras dao šansu od prve minute ispred standardnog Lingarda, olako je izgubio loptu u opasnoj zoni. Oteo je mu je Jack Cork koji je potom proigrao Ashleyja Barnesa, a ovaj u maniri pravog golgetera probio nemoćnog De Geu.

Kao nekad Solskjaer, United duboko u nadoknadi stigao do boda

Za potpunu tišinu domaćih navijača u Kazalištu snova pobrinuo se Chris Wood koji je potpuno sam i zaboravljen od strane Unitedove obrane završio sjajnu akciju gostiju i povećao vodstvo Burnleyja na 2:0.

Ipak, u posljednjih desetak minuta United je krenuo na sve ili ništa i urodilo je plodom. Prvo je Paul Pogba realizirao kazneni udarac u 88. minuti za smanjenje zaostatka, a onda se u heroja Crvenih vragova prometnuo Victor Lindelof koji je u trećoj minuti sudačke nadoknade pospremio odbijanac poslije udarca Alexisa Sancheza i postavio konačnih 2:2.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više