Video - Uvjerljivi, ali samo rezultatski: Dinamo preskočio prvu prepreku

MOŽDA je i bolje da je Maksimir bio prazan, na Dinamovom stadionu večeras se doista nije imalo što vidjeti. Iako su modri slavili s uvjerljivih 3:0, Dinamova igra protiv Red Bulla (ili eventualno Bohemiansa) morat će biti puno bolja ako se doista nadaju Ligi prvaka.

> Tijek susreta

> Bišćan: Armenci nisu toliko loši kakvima ih se prikazalo

> Jurčić: Igrali smo s tonom tereta na leđima

Jedna šansa, jedan gol

Jednu jedinu šansu imao je Dinamo u prvom poluvremenu. I uspio zabiti gol. Prvih pola sata igre nismo vidjeli ništa od presinga koji je Kruno Jurčić najavio, upravo suprotno - Pjunik je usprkos očajnoj igri bio bolji! Da su Armenci imalo kvalitetnija momčad, momčad koja zna zabiti gol, vjerojatno bi Dinamo nakon prvih 45 minuta bio u problemima, ali ovako su na odmor ipak otišli s minimalnom prednošću. Za pogodak (i prvu šansu utakmice) Dinamu je trebalo pola sata. Morales je ubacio s 25 metara, a pred golom se najbolje snašao Mandžukić, kojeg je Pjunikova obrana zaboravila, i samo skrenuo loptu u mrežu.

No, svakako treba istaknuti da je Pjunik prije toga imao nekoliko polušansi među kojima izdvajamo udarac iz kuta u 17. minuti, Hazarjanov udarac s ruba šesnaesterca tri minute kasnije i slobodan udarac sa 22 metra u 28. minuti utakmice. Statistika na poluvremenu možda najbolje govori o kakvih je 45 minuta riječ: Dinamo je od dva udarca jednom gađao u okvir (Mandžukićev gol), a Pjunik od pet udaraca također jednom u okvir.

Badelj i Lovren obavili posao u drugom poluvremenu

Jezikova juha koju su zasigurno popili u svlačionici razbudila je modre pa se u drugom poluvremenu Dinamo predstavio u nešto boljem izdanju. Da su pobjeda i prolaz u iduće kolo natjecanja gotovo sasvim sigurni postalo je jasno u 61. minuti kad je Badelj povećao na 2:0 odličnim udarcem s 25 metara. Opet je asistent bio Morales, koji je slobodan udarac na desnoj strani Pjunikovog kaznenog prostora izveo kratko, a Badelj je povratnu loptu smjestio u donji desni kut. Pet minuta kasnije na 3:0 povećao je Lovren, opet nakon prekida. Dinamov stoper vrlo dobro se postavio pred gostujućim golom i glavom pospremio ubačenu loptu u mrežu.

Posljednjih 15 minuta donijelo je potpuni raspad Pjunika i igru samo na jedan gol. Vrlo dobre šanse imala su tri rezervna igrača, Chago, Tomečak i Slepička koji su zamijenili Sammira, Moralesa i Papadopoulosa, ali rezultat se nije mijenjao. Dvije minute prije kraja dobru priliku za još jedan gol propustio je i Mandžukić nakon Tomečakovog ubacivanja u sredinu, a u sudačkoj nadoknadi u strijelce se trebao upisati i Slepička, međutim promašio je otvoren šut.

Pročitajte više