Video - Werdum šokirao svijet: Fedor Emelianenko prvi put poražen u karijeri!

SVE do danas svijet je mislio kako je Fedor Emelianenko nepobjediv. Nakon nevjerojatnog niza od 31 uzastopne pobjede bez poraza (ne računamo poraz zbog posjekotine protiv Tsuyoshija Kosake) koji je trajao više od deset godina, "Posljednji imperator" je pokleknuo. Na Strikeforceovom eventu u San Joseu Rus je morao priznati poraz Fabriciju Werdumu. Brazilac je nakon minute i devet sekundi prve runde Emelianenka uhvatio u trokut, da bi borbu završio polugom na ruku (armbar).

> Fedor: Poraz je bio Božje djelo!

Za nemoćnog je Fedora ta situacija bila toliko nestvarna da je izgledalo kao da ne želi priznati poraz iako je bilo jasno da povratka nema. Na koncu je ipak morao tapkati i barem jednom u životu priznati da je netko bio bolji i od njega.

"Sretan sam, jako, jako sam sretan. Znao sam da iza mene stoji jak tim. Vjerovao sam u pobjedu jer sam jako naporno trenirao", izjavio je odmah poslije borbe bivši trener Cro Copa koji je prije nekoliko godina Filipoviću u Zagrebu prenosio tehnike brazilskog jiu-jitsua.

Rus je, razumljivo, bio razočaran. Prvi se put u karijeri suočio s porazom.

"Onaj tko ne pada, ne može se niti ustati. Koncentrirao sam se na udarce i to je razlog što sam napravio ovu grešku. Analizirat ću borbu i vidjeti što sam krivo napravio. Ugovor me veže još jednu borbu zbog koje ću doći u Ameriku", izjavio je "Posljednji imperator."

Što dalje?

Kako je ovaj dvoboj odlučivao koji će se borac boriti za titulu protiv Alistaira Overeema, sada je sasvim jasno da neće doći do dugo očekivanog obračuna Fedor - Alistair. U mršavoj konkurenciji teškaša koje Strikeforce posjeduje pod svojim ugovorom, teško je odrediti tko će biti sljedeći protivnik Emelianenka u njegovoj posljednjoj ugovornoj borbi za Strikeforce.

Werduma, s druge strane, čeka borba za naslov protiv borca kojeg je već jednom pobijedio. Davne 2006. još u legendarnom Prideu Brazilac je kimurom (polugom na ruku) svladao današnjeg prvaka Strikeforcea Overeema. No, od tada je prošlo više od četiri godine i nema sumnje da nas čeka jedan sasvim drugačiji obračun. Obračun koji svi željno iščekujemo.

Pročitajte više