Video: Zašto Amerikanci otkidaju na "životinju" Kimba Slicea?

SUBOTNJE finale "The Ultimate fightera", popularnog borilačkog američkog reality showa u organizaciji UFC-a, zorno je pokazalo zbog čega Dana White toliko preferira gorostasnog, nekoć uličnog fajtera, Kevina Fergusona, poznatijeg kao Kimbo Slice.

Otkako se s ulice preselio u kavez, a iz ilegale prešao u profesionalne vode, Kimbo nikoga nije oduševio. Njegovo ulično boksanje pokazalo se kao puno mana, a njegova nepripremljenost unatoč zastrašujućem izgledu, kao nepremostiva prepreka kod ozbiljnijih protivnika. Istina, Ferguson je ubilježio pobjede u četiri od pet borbi, no teško da je nekoga posebno impresionirao.

Unatoč svemu, Kimbo i dalje slovi kao jedan od najpopularnijih boraca svijeta, a američka publika ne prestaje "otkidati" na svaku njegovu izjavu i svaki video na kojem se ovaj 35-godišnjak pojavi. Slično je i s UFC-om koji u cijeloj priči vidi isključivo svoj profit, koji je kada je Kimbo u pitanju, dakako ogroman.

5.2 milijuna gledatelja

Subotnje finale "The Ultimate fightera", odnosno Fergusonova borba protiv Houstona Alexandera, ubilježila je nevjerojatnu gledanost od oko 5,2 milijuna. Ne treba posebno naglašavati da je ovo daleko najgledanija borba "The ultimate fightera" u njegovih 10 sezona postojanja, no odličnu gledanost na račun Kimbove slave, ubilježilo je i cijelo finale.

Sve borbe ukupno je gledao oko 3.7 milijuna što ovu priredbu smješta na visoko, četvrto mjesto najgledanijih UFC-ovih turnira uopće. UFC i Dana White zadovoljno trljaju ruke, a na ruku im ide i Kimbova pobjeda. Svi su zadovoljni, a i džepovi su im malo puniji nego što su bili uoči ovog vikenda...

Pročitajte više