Video: Zec hat trickom demolirao Inter, Čuljak eurogolom ukrao bod Farmaceutima

IAKO su sve oči bile uprte u Maksimir i dvoboj Dinama i Osijeka, zanimljivije je bilo u ostalim susretima 23. kola HNL-a. Šibenik je na Šubićevcu sa 4:0  demolirao Inter, a Ermin Zec je sa tri gola zapečatio sudbinu gostiju iz Zaprešićanaca već u prvom dijelu. Varteks je odigrao samo mršavih 0:0 protiv Zadra, a sličnu sudbinu doživio je Slaven Belupo koji je u Koprivnici imao vodstvo sve do posljednje minute. Cibalija je uspjela izjednačiti na 1:1 i ukrasti vrijedan bod. Riječani su na Kantridi svladali Croatiju iz Sesveta sa 3:2

Eurogol Babića donio bod Cibaliji

Farmaceuti su sve do posljednje minute regularnog dijela imali 1:0 i tri boda u džepu protiv Cibalije, no Ivan Babić je eurogolom s 20 metara šokirao Koprivnicu izjednačivši rezultat i praktički ukravši važan bod.

Slaven Belupo je čitavih 90 minuta bio puno bolja momčad od gostiju iz Vinkovaca, a o njihovoj dominaciji govori dovoljno i to da je udarac Čuljak bio prvi udarac u okvir gola u cijeloj utakmici.

Domaćin je poveo točno nakon prvih pola sata susreta prvijencem Alena Marasa. Posavec je filigranski točno nabacio s desne strane, a Maras nije imao previše težak posao pospremiti loptu iza nemoćnog Bursce. S tim se rezultatom otišlo na odmor, a Belupo je i u drugom poluvremenu bio puno bolja momčad na terenu. No, još se jednom pokazala istinitom ona stara nogometna izreka: kada ne zabiješ, onda primiš. Cibalia je doslovno u posljednjoj minuti utakmice uspjela izjednačiti i ukrasti bod iz Koprivnice. Čuljak je s dvadesetak metara, krasnim eurogolom proparao mrežu domaćina za konačnih 1:1.

Zec hat trickom demolirao Inter

Šibenčani nastavljaju sa sjajnim predstavama na Šubićevcu, a Ermin Zec dokazuje da je davnih dana prerastao Hrvatsku  nogometnu ligu. U 23. kolu sa 4:0 demoliran je Inter, a BiH reprezentativac već je u prvih 45. minuta zabio hat trick. Šibenik je već nakon 120 sekundi došao do vodstva kada je Zec sam izbio pred Delača i vrlo suptilno zabio za 1:0. Gotovo identičan gol zabio je i Ivan Rodić u 12. minuti, a treći gol u mreži Delača, a svoj drugi, Zec je zabio u 25. minuti prvog poluvremena. Konačnih 4:0 bilo je još jedno djelo najboljeg šibenskog strijelca pa su domaćini već u prvom dijelu riješili pitanje protivnika.

Drugo poluvrijeme bilo je samo formalnost i rezultat se do kraja utakmice nije mijenjao. Nakon susreta Zec se osvrnuo na svoju odličnu predstavu.

"Odigrao sam jednu dosta dobru utakmicu kao i cijela momčad. Igrali smo od početka agresivno. Već smo u prvom poluvremenu sve riješili, dok smo u drugom dijelu ušli samo da sačuvamo svoju mrežu", rekao je šibenski napadač dodavši:

"Neka drugi cijene moju igru, ja sam samo igrao. Čujem da me menadžeri dolaze pratiti i gledati. To me motivira da samo što više radim. Trebao bih otići na ljeto, no treba to riješiti s upravom. Drago mi je da hoće ljudi da ostanem, no bitno je i da osiguram egzistenciju."

Golijada na Kantridi pripala domaćinu

Rijeka i Croatia iz Sesveta na Kantridi su odigrali atraktivnu utakmicu punu preokreta, a na koncu su domaćini odnijeli pobjedu 3:2 i sva tri boda. Gosti su odigrali hrabru i vrlo otvorenu partiju, no za više od časnog poraza nije bilo sreće niti kvalitete.

Anas Sharbini doveo je svoju momčad u vodstvo već u četvrtoj minuti utakmice. U odlično organiziranoj akciji uposlio ga je Darko Miladin, a bivši hrvatski reprezentativac je u maniri najvećeg majstora promiješao obranu Croatije i s desetak metara zabio za 1:0. Tek što je počelo drugo poluvrijeme, gosti su izjednačili. Nakon velike greške domaće obrane, Artim Polozani našao se na pravom mjestu u pravo vrijeme matiravši Radmana. No, samo nekoliko sekundi kasnije Fausto Budicin vraća stvari na početak poluvremena i ponovno svoju momčad dovodi u prednost. U dugoj akciji s puno glavometa i nespretnih reakcija Croatijine obrane, Budicin je bio najspretniji zabivši za 2:1.

Golijadu u 48. minuti nastavlja Tarik Cerić. Riječki nogometaš je slično kao i Budicin, glavom matirao Radoša i u tim se trenucima činilo da je pitanje pobjednika riješeno.

No, uporni gosti iz Sesveta uspjevaju smanjiti rezultat na 3:2 u 73. minuti. Juroš je s lijeve strane dao za Aljošu Vojnovića, a zbunjena riječka obrana reklamirala je zaleđe i veznjak Sesvećana je neometano zabio vrativši nadu svojoj momčadi. Unatoč seriji napada, Croatia nije uspjeli doći do poravnanja, a Riječani su zasluženo uzeli sva tri boda.

Varteks i Zadar podijelili bodove

Najmanje atraktivnu utakmicu 23. kola HNL-a odigrali su Varteks i Zadar u Varaždinu. U revijalnom tonu, niti jedna momčad nije uspjela doći do gola niti do pobjede. Varaždinci su istini za volju imali nekakvu jalovu prednost, no slabašni Zadar je nakon 90 minuta uspio sačuvati mrežu i odnijeti bod s gostovanja.

M.P.
Foto: Cropix

Pročitajte više