Vidić novu zvijezdu usporedio s Modrićem: Vidjeli ste njegov prvi dodir

Foto: Profimedia, Screenshot: Instagram

MANCHESTER UNITED i Liverpool odigrali su 2:2 na Old Traffordu u 32. kolu Premier lige. Luis Diaz i Mohamed Salah bili su strijelci gostiju u 23. i 84. minuti, dok su pogotke Uniteda postigli Bruno Fernandes u 50. i Kobbie Mainoo u 67. minuti. Liverpool se tako sada nalazi na drugome mjestu sa 71 bodom, koliko ima i prvi Arsenal. United je šesti s 49 bodova.

Među ostalim situacijama, Mainoo je postigao fantastičan pogodak tako što je krasno naciljao suprotni kut golmana Caoimhina Kellehera i time potvrdio status jednog od hit-igrača sezone. Također, ovim je golom postao drugi najmlađi strijelac Uniteda u dvobojima s Liverpoolom. U trenutku pogotka imao je 18 godina i 354 dana pa je tako samo Michael Owen ostao ispred njega s 18 godina i 117 dana.

Mainoo je 18-godišnji engleski veznjak koji ima tek 26 nastupa za prvu momčad Uniteda, od kojih je većina došla ove sezone. Ima veliko povjerenje trenera Erika ten Haga, koji ga iz kola u kolo stavlja u početnu postavu, a on mu je uzvratio s tri gola - dva u Premier ligi i jednim u FA kupu.

Vidić: Mainoo me podsjeća na Modrića

Legenda Uniteda i srpskog nogometa, nekadašnji stoper Nemanja Vidić, pohvalio je Mainooa i usporedio ga s Lukom Modrićem kao jednim od najboljih veznih igrača u povijesti nogometa.

"Mainoo je fantastičan, osobito njegovo snalaženje u tom prostoru. Ponekad me podsjeća na Modrića. Uvijek osjeti tko je iza njega. Vidjeli ste njegov prvi dodir, odmah se pomaknuo u stranu i krasno zabio. Teško je to braniti", rekao je Vidić u studiju Sky Sportsa.

Grafika: Sofascore

Mainoo je zahvaljujući dobrim nastupima u dresu mančesterskog kluba zaslužio poziv u englesku reprezentaciju. Debitirao je u prijateljskoj utakmici s Brazilom (0:1), a potom nastupio i protiv Belgije (2:2). Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 35 milijuna eura.

Pročitajte više