Vidićeva sezona iz snova: Nedostaje još samo nagrada najboljeg na Otoku

KADA je Nemanja Vidić došao u Manchester United prije tri i pol godine, široj je publici bio nepoznat. Prvi zadatak bio mu je usvojiti što više britanskih običaja, od kojih su mu najveće otkriće poznati riblji štapići s krumpirićima. O svojim je iskustvima progovorio za engleski Sun.

Kao Pumin ambasador održao je trening za djecu iz Manchestera i tom prilikom izjavio: "Jako je važno učiti o novom gradu i novoj zemlji kada dođeš u novu sredinu."  "Kad sam prvi put došao, nisam razumio više od nekoliko riječi, a govorio još manje. Nakon 3 i pol godine sam se potpuno prilagodio iako je bilo teško na početku."

Njegov suigrač Dimitar Berbatov još se uvijek prilagođava novoj okolini, a ništa mu lakše neće biti nakon što je prošlog tjedna promašio jedanaesterac u polufinalu FA Kupa protiv Evertona.
Gnjevne navijače smirio je upravo Vidić prisjetivši se prošlogodišnjeg finala Lige prvaka.

"Kad je John Terry promašio penal u moskovskom finalu, nitko ga nije nazivao lošim igračem zbog toga. Svi znaju da je dobar igrač, a isto je i s Berbatovom. Ne bih se iznenadio kad bi nam donio pobjedu protiv Tottenhama u subotu."

"Uvijek je teško kada promijeniš klub, a pogotovo kada dođeš u ovako veliki kao Manchester United", rekao je Vidić.

"Kad osvojimo nešto, želimo još, još i još..."

Osvrnuvši se na utakmicu protiv Portsmoutha, srpski reprezentativac rekao je da je zadovoljan što su stvorili puno prilika iako ih nisu sve iskoristili.

Priznaje veliku glad za osvajanjem trofeja cijele momčadi. "Kada osvojimo nešto, želimo još, i još, i još..."

Ovakav mentalitet usadio im je njihov trener Alex Ferguson kojeg ista strast vodi već 20 godina, koliko sjedi na klupi aktualnog europskog i engleskog prvaka.

Vidić je jedan od glavnih kandidata za ovogodišnju nagradu najboljeg igrača Premiershipa:

"Jako je lijepo kada čujete takve stvari, posebno za braniča. Još nisam nikada osvojio ništa slično. Obično takve nagrade dobivaju napadači. Ipak, najvažnije je osvajati trofeje sa momčadi."

I.G.
Foto: AFP

Pročitajte više