Vijetnamci čekaju u redu da nogometnom izborniku poklone bubreg

ALFRED RIEDL, nevjerojatno omiljeni Austrijanac na čelu vijetnamske reprezentacije mora pod nož zbog sličnih problema koji muče i našeg Ivana Klasnića, a tegobe bi mu moglo olakšati što mu je na stotine Vijetnamaca ponudilo dragocjeni organ.

Vozači kamiona, bankarski službenici, pa čak i budistički svećenici žarko žele biti donatori idolu koji je preporodio nogomet u njihovoj zemlji.

Riedlu, koji već godinama mora ići na dijalizu, su mnogobrojni vijetnamski nogometni fanatici već ovog ljeta željeli donirati bubreg, ali nažalost, nijedan tip donatora mu nije odgovarao.

Riedl, koji je u igračkoj karijeri nastupao za mnoge austrijske i belgijske klubove, kao trener je 90-ih vodio reprezentacije Austrije, Lihtenštajna i klubove u Maroku i Egiptu. Međutim, najveću slavu je dosegao kao izbornik reprezentacije Vijetnama od 1998 do 2001, 2003/2004 i od 2005 do danas.

Vijetnam je pod njegovim vodstvom osvojio srebrene medalje na Igrama jugoistočne Azije 1999, 2003 i 2005, a sada ga čeka dvomjesečna pauza.

Pročitajte više