Više od 800 članova Kluba hrvatskih olimpijaca

"PO PRIJEDLOGU novog statuta članom Kluba hrvatskih olimpijaca mogu postati športaši koji su nastupili na olimpijskim igrama, a ne samo osvajači medalja, ali i izbornici odnosno glavni treneri u momčadskim i pojedinačnim športovima. Po tim uvjetima Klub bi mogao imati više od 800 članova", rekao je danas na sjednici Upravnog odbora predsjednik Kluba hrvatskih olimpijaca Perica Bukić.

Skupštinu Kluba, koja će se održati u lipnju ove godine, tvorili bi svi olimpijci, ali bi pravo glasa imali samo nositelji olimpijskih odličja i po jedan predstavnik svakog olimpijskog športa koji nema olimpijske medalje.

Po riječima glavnog tajnika Kluba Damira Škare sada su stvoreni svi preduvjeti za rad Kluba, koji je registriran kao udruga građana, a u dogovoru s vodstvom Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) očekuje se da će uskoro dobiti prostor, ali i materijalna i tehnička sredstva za nesmetano djelovanje.

"Jedna od aktivnosti Kluba bit će i skrb za športaše koji su završili športske karijere i teško se uključuju u rad klubova, i teže završavaju školovanje. Naime, često je odnos prema vrhunskim športašima i osvajačima olimpijskih odličja, kad se stručno usavršavaju, isti kao i prema studentima koji se nikad nisu bavili vrhunskim športom", rekao je Bukić.

Naveo je da se bivši vrhunski športaši podcjenjuju kad u skladu sa svojim sposobnostima i stupnjem naobrazbe trebaju preuzeti upravljačke dužnosti u hrvatskom športu.

To je potkrijepio primjerom medijskog odnosa prema bivšem vrhunskom košarkašu, osvajaču brojnih medalja sa svjetskih prvenstava i olimpijskih igara i bivšem doministru športa Andri Knegi te boksačkom olimpijcu i bivšem saborskom zastupniku magistru znanosti Damiru Škari, koji su se kandidirali za mjesto glavnog tajnika Zagrebačkoga športskog saveza (ZŠS).

Klub hrvatskih olimpijaca dao je potporu obojici svojih članova, a u priopćenju za javnost zatražio je da se pri izboru za glavnog tajnika ZŠS vodi isključivo športskim probitcima.

Pročitajte više