Vlašić ili Kramarić na Maksimiru: Evo koga bi Dinamo izvukao da je danas ždrijeb

Foto: Gulliver / Getty Images

DINAMO je dva kola prije kraja natjecanja u skupini Europa lige osigurao mjesto u ždrijebu prve runde nokaut faze. 

Izvlačenje parova 1/16 finala EL-a je 17. prosinca u Nyonu, a od 13 sati u jednoj od kuglica bit će ime prvaka Hrvatske.

Tada će Dinamo saznati s kim će igrati 14. i 21. veljače. 

Dinamo je s pet bodova više od Fenerbahčea uvjerljivi lider svoje skupine EL-a, a da bi grupu sigurno okončao kao pobjednik, dovoljno mu je da u dvije preostale utakmice osvoji još samo bod.

Za to ima priliku kod Fenerbahčea ili u zadnjem kolu kada na Maksimir dolazi Anderlecht.

Ističemo prvo mjesto, jer da ga Dinamo zadrži do kraja, dobio bi niz povlastica. 

Krenimo od one najkonkretnije. UEFA svakog pobjednika skupine Europa lige premira s čak milijun eura. Teško da može biti boljeg motiva od ovog.

Nadalje, klubovi koji skupinu završe na prvom mjestu uzvrat 1/16 finala igraju na svom stadionu.

Ali, pitanje je koliko bi to ovom Dinamu bilo povlastica, jer od početka ove europske sezone redovno pobjeđuje i igra odlično i u gostima.

Konačno, položaj u ždrijebu i mogući konkurenti. Dinamo tada u prvoj nokaut rundi ne bi mogao dobiti nekog od ostalih pobjednika skupina, niti četiri najbolje od trećeplasiranih momčadi Lige prvaka, koje se na proljeće spuštaju u Europa ligu.

Ovo je također iznimno varljiva prednost, jer i među drugoplasiranim klubovima skupina EL-a te trećeplasiranima u grupama LP-a ima jako teških suparnika.

Uostalom, evo kako bi prema poretku dva kola prije kraja natjecanja po skupinama oba euro-kupa izgledao popis Dinamovih protivnika da je ždrijeb sada.

Četiri najlošije trećeplasirane momčadi skupina Lige prvaka:

CSKA Moskva

Hoffenheim

Benfica

Tottenham

Drugoplasirane momčadi skupina Europa Lige:

Zurich

Leipzig

Slavia Prag

Sporting Lisabon

Milan

Spartak Moskva

Lazio

Sarpsborg

Sevilla

Dinamo Kijev

Videoton

Kapetan Dinama nakon velikog uspjeha Dinama Izjave Nenada Bjelice Dinamovi navijači plešu i pjevaju ispred Maksimira Dinamo nakon 49 godina izborio proljeće u Europi Boysi navijaju u magli: Tisuće navijača ispred Maksimira: Magloviti Maksimir: Slavlje navijača: Odlazak navijača s Maksimira zbog magle: Slavlje navijača nakon gola za 3:1 Reakcija Igora Cvitanovića Slavlje igrača nakon pobjede

Pročitajte više