HRVATSKA REPREZENTACIJA

Vlašić: Jedva smo čekali da se ponovno okupimo. Ovo je veće od Lige nacija

Foto: Antonio Bronic

NIKOLA VLAŠIĆ jučer je dao kratak intervju za službene stranice HNS-a. Veznjak moskovskog CSKA stigao je na reprezentativno okupljanje u odličnoj formi. Osim što je, po običaju, jedan od nezamjenjivih prvotimaca moskovske momčadi, Nikola je u pet posljednjih utakmica postigao tri pogotka i nastavio uspješan trend. Ove je sezone, naime, odigrao 27 utakmica, postigao 11 golova i upisao šest asistencija.

"Osjećam se odlično. U klubu igram jako dobro, imam kontinuitet igara i to se osjeti na mojoj igri. Vjerujem da ću tu dobru klupsku formu prenijeti u reprezentaciju jer nas čekaju vrlo važne utakmice", kaže Nikola Vlašić na prvom okupljanju poslije četveromjesečnog razdoblja bez reprezentativnih obaveza pa dodaje:

"Jedva smo čekali ponovno se okupiti jer ipak se dugo nismo vidjeli. Uvijek je lijepo kad smo na okupu, pogotovo kad su u pitanju kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo u Kataru. To je ipak nešto drugo u odnosu na Ligu nacija. Jako smo sretni i jedva čekamo utakmice."

Kad su u pitanju ispiti u ožujku, Hrvatsku očekuju tri utakmice natjecateljskog karaktera u samo šest dana.

"Nije jednostavno igrati, ali ova momčad ima kvalitetnu širinu kadra. Uostalom, svi smo uglavnom u dobroj formi, a neće jedanaest igrača moći igrati sve tri utakmice. Dakle, bit će prostora za angažman većeg broja igrača. Najvažnije je ionako da dišemo kao jedan, da je ozračje u momčadi stvarno fenomenalno. Uostalom, najvažniji je cilj uzeti svih devet bodova", rekao je Vlašić. 

Utakmica sa Slovenijom u tom će kontekstu biti najzahtjevnija.

"Prva utakmica na gostujućem terenu uvijek je vrlo zahtjevna, a ova je tim zahtjevnija jer Slovenija ima vrlo dobru momčad i u svojim redovima nekoliko sjajnih pojedinaca. Moramo dati sve od sebe i biti na svojoj razini, a u tom slučaju ne bismo trebali sumnjati u pobjedu", zaključio je Vlašić. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte više