TRANSFERI

Vlašić tužio Hajduk zbog duga za transfer. Brbić kaže da je sve riješeno

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

NIKOLA Vlašić i Hajduk postigli su dogovor oko spora koji su vodili u vezi s Vlašićevim transferom u Everton. Problem je postojao oko dijela iznosa odštete njegova transfera u Everton, navodno nešto više od milijuna eura. Predsjednik Hajduka Marin Brbić danas je na konferenciji za medije na kojoj je predstavljen novi trener Damir Burić pojasnio kako su se klub i Vlašić nagodili. 

Prema dogovoru između Hajduka i Evertona, Englezi su Hajduku uplatili 8,7 milijuna eura, uz obećanih deset posto od idućeg Vlašićeva transfera.

Hajduk i Vlašić još prije transfera dogovorili su se da početna tri milijuna eura odštete ide klubu, a ostatak se dijeli 50:50. Što bi u slučaju 8,7 milijuna značilo da će Hajduk zaraditi 5,85 milijuna, a da će Nikola u džep pospremiti 2,85 milijuna eura. No, pojavila se i komplikacija oko raspodjele transfera.

Naime, kad je Vlašić u travnju 2015. potpisivao svoj drugi ugovor s Hajdukom, u njemu je bila i klauzula o podjeli novca od budućeg transfera - do tri milijuna eura kompletna odšteta pripadala je Hajduku, a preostali iznos dijelio bi se u omjeru 70:30 u korist kluba. No u ugovoru je bila i klauzula prema kojoj se automatski, čim Vlašić potpiše još jedan ugovor s Hajdukom, iznos odštete iznad tri milijuna eura više ne dijeli u omjeru 70:30, nego 50:50.

Međutim, pravno gledano, Hajduk i Vlašić nikad nisu potpisali novi ugovor, nego tek aneks postojećega te je prema tome i dalje aktualna podjela transfera u omjeru 70:30 u korist kluba. Kako se nisu uspjeli dogovoriti kome bi trebalo pripasti spornih oko milijun eura, stranke su zajednički odlučile rješenje potražiti na arbitraži koja je na kraju okončana dogovorom.

Pročitajte više