NBA

Vlasnik Dallasa: Nevjerojatna je razlika između ovog LeBrona i onog iz 2011.

Foto: Getty Images / Guliver Images

LEBRON JAMES i Los Angeles Lakersi u noći s petka na subotu imaju priliku završiti NBA finale protiv Miami Heata i osvojiti naslov. Lakersi vode 3:1 i pobjeda bi završila seriju.

James ima izvrsnu priliku doći do svog četvrtog NBA naslova u 10. nastupu u NBA finalu. Isto tako postao bi prvi igrač koji je tri naslova osvojio s tri različite ekipe, a da je u isto vrijeme bio MVP finala. (LA, Miami, Cleveland.)

Prvi naslov James je osvojio 2012. u Miamiju pobjedom protiv Oklahome City Thundera, no mnogi smatraju kako je prvi naslov trebao osvojiti godinu ranije.

"LeBron je znanstvenik"

LeBron je tada odigrao najgore finale u karijeri, kada su njegovu supermomčad s Dwyaneom Wadeom i Chrisom Boshom pobijedili Dallas Mavericksi. Dallas je fantastično šutirao tu seriju, Dirk Nowitzki je bio nezaustavljiv, no LeBron je u prosjeku u šest utakmica imao 17,8 poena, 6,8 asistencija i 7,2 skoka, daleko ispod svoje razine. Mavericksi su ga tada potpuno izbacili iz utakmice zonom, a sjeća se toga i vlasnik Dallasa Mark Cuban.

"Nebo i zemlja je razlika u njegovoj košarkaškoj kvaliteti od tada. Sada ima košarkaški IQ, čovjek je znanstvenik. Nevjerojatno je koliko dobro sve čita na terenu, tri koraka je uvijek ispred vas. To ga čini posebnim u kombinaciji s njegovim atleticizmom. To nije imao 2011. Bacili bismo mu zonu i ne bi znao što napraviti. Sada više nije takav. Točno zna što treba napraviti u nekoj situaciji tijekom utakmice. S vama može razgovarati o nekoj utakmici ili akciji kao što bismo mi razgovarali o nekoj knjizi koju smo pročitali. Može vas pobijediti u toliko različitih načina. Nevjerojatno je koliko je razvio košarkaški IQ", rekao je Cuban, a njegove riječi prenosi Yahoo.

Pročitajte više