TRANSFERI

Vraća se legendarni Yaya Toure, u pitanju je poziv velikana

IAKO je u poznim igračkim godinama - uskoro puni 36 - Yaya Toure nema se namjeru oprostiti od nogometa. Legendarni kapetan Obale Bjelokosti, koji je najplodnije dane u karijeri proveo u Manchester Cityju, trenutno je bez kluba. Prekinuo je suradnju s Olympiakosom, gdje je već nastupao u sezoni 2005./2006. Ovaj put se u grčkom klubu zadržao samo tri mjeseca. Yaya je čekao novu šansu i odbio je ponude iz Kine i SAD-a. 

Kako prenose mediji s Otoka, prilika se ukazala u Škotskoj, u Celticu, gdje je Yayin brat Kolo Toure pomoćnik menadžeru Brendanu Rodgersu. Za velikana sa Celtic Parka trenutno igraju i dva hrvatska nogometaša, Jozo Šimunović i Filip Benković. 

Yaya bi tijekom siječnja trebao odjenuti zeleno-bijeli dres te u škotskoj ligi pokazati da su ga mnogi prerano otpisali. 

Njegova karijera krenula je silaznom putanjom nakon odlaska iz Cityja prošle godine. Za klub iz plavog dijela Manchestera odigrao je 230 utakmica i zabio 59 pogodaka. S Građanima je podignuo i njihov prvi pehar prvaka Engleske, nakon 44 godine natjecanja. Jedan od najboljih afričkih igrača svih vremena tri godine proveo je u Barceloni i sudjelovao u osvajanju rekordnih šest trofeja 2009. godine.

Pročitajte više