Vranković i Mamić ulog u bolju budućnost

JOSIP VRANKOVIĆ i Matej Mamić, dva velika bivša košarkaša, trebali bi preuzeti kormilo hrvatske B reprezentacije. Odlučeno je tako na sjednici Stručnog savjeta HKS-a koji je mladom paru odlučio povjeriti vođenje ekipe iz koje se crpe snage za reprezentaciju Jasmina Repeše.

Hrvatska košarka žudi za reanimacijom, a B reprezentacija, tvrdi naš seniorski izbornik, trebala biti osnovica za najbolju momčad. Važnu ulogu u toj hijerarhiji imaju treneri, a Joke Vranković i Matej Mamić ulog su za bolju budućnost.

Joke Vranković u svojoj debitantskoj trenerskoj sezoni osvojio je titulu sa Širokim, da bi potom zasjeo na užarenu klupu zagrebačke Cibone. No, u nezdravoj atmosferi mladi se trener nije najbolje snašao. Izostali su i rezultati, pa je Joke svoje mjesto prepustio Ivanu Sunari.

Matej Mamić od aktivnog igranja oprostio se nakon teške ozljede kralježnice, a nakon oporavka započeo je s poslom u školi košarke njemačke Albe, kluba u kojem je nosio kapetansku traku. Posao u B reprezentaciji bit će prvi Mamićev trenerski posao u Hrvatskoj.

HKS bi odluku o imenovanju dvojice trenera; Vrankovića kao izbornika, te Mamića kao prvog pomoćnika, trebao službeno potvrditi kroz nekoliko dana.

D.R.
Foto: Index

Pročitajte više