Vratar Bolivije dobio crveni karton, napao suca pa zaradio 20 utakmica suspenzije

BOLIVIJSKI nogometni vratar i reprezentativac Carlos Arias dobio je 20 utakmica suspenzije zbog nasrtaja na suca u utakmici odigranoj prije tjedan dana.

Ariasu je sudac Ivan Gamboa u prvoj četvrtfinalnoj utakmici bolivijske Aperture između njegovog Bolivara i Real Potosija pokazao žuti karton zbog odugovlačenja. Ariasu se ta odluka nije svidjela pa se upustio u prigovaranje sucu, koji mu je potom pokazao drugi žuti, odnosno – crveni karton.

Sudac je naveo da je Arias nakon toga nasrnuo na njega i "nagazio ga", dok je vratar tvrdio da je do kontakta došlo "sasvim slučajno".

Disciplinska komisija to nije tako vidjela te je Ariasu odrapila kaznu od 20 utakmica suspenzije!

"Odrezali su mi ruke. Ako su mi već dali tako veliku kaznu, nadam se da će barem i sudac biti kažnjen", izjavio je Arias, koji je branio za Boliviju u senzacionalnoj pobjedi nad Argentinom 6:1 u južnoameričkim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Bolivar je, inače, izgubio spomenutu utakmicu sa 5:3. Iz kluba su, dakako, najavili žalbu na odluku disciplinske komisije.

Ariasova kazna odnosi se samo na utakmice u bolivijskim natjecanjima, pa bi inače cijenjeni vratar, da ne izgubi gotovo cijelu sezonu, mogao na posudbu u neku drugu zemlju...

Pročitajte više