Vrijede pola milijarde eura, a najgori su bivši prvaci u povijesti Premiershipa

Foto: Getty Images/Guliver Image

CHELSEA je već sada, dvije utakmice prije kraja sezone, najlošiji bivši prvak u povijesti Premiershipa. Niti jedan prvak u eri Premierlige nije tako loše odradio obranu naslova kao momčad sa Stamford Bridgea koja će sigurno završiti ispod osmog mjesta.

U subotu, dok je u Leicesteru trajala fešta u čast novih prvaka, Chelsea je doživio još jedan debakl porazom kod Sunderlanda. Time im je i matematički postalo nemoguće dostići Liverpool koji ima deset bodova više na osmom mjestu i šansu izboriti Europu.

Momčad koja je procijenjena na pola milijarde eura i koju su ove sezone po pola vodili Jose Mourinho i Guus Hiddink, treneri koji imaju više trofeja od Chelseaja, tako je srušila rekord Davida Moyesa i Manchester Uniteda iz 2014., kao i Blackburna koji je kao prvak završio na sedmom mjestu prije 20 godina.

U srijedu će se u zaostaloj utakmici 30. kola susresti upravo Liverpool i Chelsea na Anfieldu. "Redsima" za plasman u Europu, osim pobjede, trebaju i porazi West Hama (u dvije utakmice) i Southamptona u posljednjem kolu. Chelseaju će motiv više biti Stoke i Swansea koji ga još mogu preskočiti i gurnuti na 11. mjesto što bi bio još veći debakl.

Za utjehu i nadu fanovima Chelseaja ostaju uspjesi juniorske momčadi koja je ove sezone pokorila Europu i uzela FA Cup te bi mogla donijeti svijetlije dane za londonski klub.

 

Pročitajte više