HRVATSKA REPREZENTACIJA

Vrsaljko o oproštaju: Čudan je osjećaj

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

ŠIME VRSALJKO oprostio se od hrvatske reprezentacije krajem prošlog mjeseca, no bit će prisutan na utakmici Lige nacija u kojoj Hrvatska igra protiv Danske na stadionu Maksimir. Prije nje mu je zahvaljeno na doprinosu koji je dao u 52 odigrane utakmice za nacionalnu momčad, čiji je bio dio i u osvajanju svjetskog srebra 2018. godine.

"Emotivno je, ne znam što bih rekao. Čudan je osjećaj. Ne znam što očekivati kad izađem na teren, ali ako sam donio odluku, onda iza nje stojim. Ali kakve će emocije biti, vidjet ćemo. U posljednje vrijeme sam intenzivno razmišljao o odlasku. Mislim da je to najbolje za mene i reprezentaciju. Mislim da je odluka prava. Znam da sam dao sve od sebe kao igrač za reprezentaciju", rekao je za Novu TV prije početka susreta.

"Bilo je puno lijepih trenutaka, ali ako moram birati najdraže, onda su to svi vezani za Svjetsko prvenstvo. Osjećaj energije, druženja, doček. Debi za reprezentaciju. Bilo je puno lijepih trenutaka. Ono kad sam legao na zastavu? Bio sam zaista umoran, bilo je spontano, a zabilježeno je prekrasnom slikom koju ću sa sobom nositi cijeli život", rekao je, a onda i odgovorio na pitanje vidi li se u budućnosti kao dio stožera reprezentacije.

"Hrvatskoj reprezentaciji ne mogu reći ne, ali ne znam u kojoj bih ulozi mogao pomoći reprezentaciji. Kao trener jako teško, vidjet ćemo na kojoj poziciji bih mogao pomoći", zaključio je.

Pročitajte više