"Bio je penal za Dinamo, a Gorgonovo isključenje nije imalo smisla"

Screenshot

MATEO BEUSAN imao je pune ruke posla ovaj vikend, najviše s derbijem hrvatskog nogometa Dinama i Rijeke (1:1) koji će ostati upamćen više po suđenju suca Vučemilovića, nego po igri. Zato "Oko sokolovo" i njegov kolega Joško Jeličić u HRT-ovoj emisiji Stadion očekivano nisu imali milosti prema sucu derbija.

"Sudac Vučemilović nije trebao dosuditi drugi žuti karton Gorgonu. Mogao mu je dati žuti da je bio takav kriterij cijelu utakmicu, no nije bilo govora o tome," komentirao je Beusan isključenje Alexandera Gogorna i dao primjer iz 90. minute.

"Pivarić je pokosio svog igrača bez namjere da dođe do lopte, u tom slučaju Vučemilović nije reagirao. Da je njemu dao žuti, onda bi Gorgonovo isključenje imalo smisla i kriterij bi bio ujednačen, a on nije reagirao," komentirao je Beusan i istaknuo trenutak iz prvog poluvremena.

Filip Bradarić u 38. minuti namjerno je igrao rukom, ali Vučemilović se nije oglasio.

"To mu je najveća greška na utakmici, trebao je dosuditi penal zbog namjerne ruke," rekao je Beusan.

"Bradarićeva ruka trebala je biti suđena kao penal i potom je uslijedila kompenzacija, pa je isključen Gorgon. Uzeli su utakmicu gledateljima, uživao sam u susretu, igra je bila dobra, ali suđenje je bilo ispod svake razine," naglasio je Jeličić.

 

Pročitajte više