Vujošević i Partizan u lovu na još jednu senzaciju: Ne mogu nam uzeti snove

SRBIJA se nabrijava za početak četvrtfinalne serije Eurolige u kojoj jedan od parova čine beogradski Partizan i izraelski Maccabi. Prve dvije utakmice serije (igra se na tri pobjede) igraju se u Tel Avivu, a start je već sutra u 20 sati.

"Napravili smo idealan uspjeh u Euroligi. Nismo imali sreće u ždrijebu niti u prvoj niti u drugoj fazi natjecanja. Kada su izvučene grupe u Top 16, nitko nije vjerovao da možemo proći. Uspjeli smo ući među osam najboljih ekipa i to je veliki rezultat", rekao je trener Partizana Duško Vujošević, a prenosi Blic.

Vujošević: Oni su favorit

Vujošević je očekivano prepustio ulogu favorita izraelskom prvaku.

"Maccabi je vrlo kvalitetna ekipa, imaju veći budžet i nešto kvalitetnije igrače. Preoteli su Realu prvo mesto u grupi i stekli prednost domaćeg terena. Međutim, imamo i mi želje i snove i pokušat ćemo umanjiti njihovu radost. Uspjeh bi bio da odigramo dvije utakmice u Beogradu, ali ne možemo to obećati. Igrači i stručni štab dat će sve od sebe. Treću godinu uzastopno igramo u četvrtfinalu. Ovo je veliki uspjeh i nije dobro praviti nerealna očekivanja."

Trener Partizana je dodao i da zna kakvu atmosferu mogu napraviti navijači Maccabija, ali i da će izraelski tim biti pod pritiskom jer mora iskoristi prednost domaćeg terena. O navijačima je u razgovoru za Kurir pričao i moćno krilo danas Maccabija, a donedavno Partizana Stephane Lasme. Igrač iz Gabona kaže kako su mu oba kluba u srcu.

Lasme: Volim Partizan, ali volim i Maccabi

"Mislim da Partizan i Maccabi imaju najbolje navijače u Europi i san svakog igrača je da igra za klubove koji imaju takvu publiku. Volim Partizan, ali volim i svoj sadašnji klub. Ne mogu praviti razliku između njih. U bivšem timu stekao sam afirmaciju, a sad također imam priliku igrati za najpopularniji klub u Izraelu", izjavio je Lasme i dodao:

"Srpski tim igra pametnu košarku pod trenerskom palicom odličnog stručnjaka. Jako poštujem Vujoševića i siguran sam da će mečevi između Makabija i Partizana biti puni strateškog nadmudrivanja. Oba tima igraju jako i vjerujem da će publika uživati u svakom potezu. Lijepo je što ću vidjeti stare prijatelje, a pogotovo što izaći na parket gdje me očekuju fantastični navijači. Očekujem da će me publika lijepo primiti jer smo u prošloj sezoni imali odličnu suradnju. Pored toga, klub je osvojio sve trofeje."

Pročitajte više