HNL

Vukas potvrdio: Diamantakos ima pravo igranja protiv Slaven Belupa

Screenshot: YouTube

NOGOMETAŠI Hajduka u trećem kolu HNL-a u subotu (20:05) na Poljudu dočekuju Slaven Belupo. Momčad Harija Vukasa ulazi u dvoboj protiv Koprivničana s dvije pobjede iz prve dvije utakmice protiv Istre 1961 i Osijeka.

Splićani će u susretu protiv Slaven Belupa biti ojačani za grčkog napadača Dimitriosa Diamantakosa, koji je odradio dvije utakmice suspenzije i konkurirat će za sastav. Podsjetimo, Grk je stigao iz njemačkog drugoligaša St. Paulija u kojemu je prošle sezone u 22 nastupa postigao 12 pogodaka uz dvije asistencije.

"Diamantakos je zbilja veliko pojačanje za nas. Napokon je odslužio kaznu i ima pravo igranja. To je još jedan dodatan poticaj za nas, ali i dodatno razmišljanje u dobrom smjeru jer zbilja se radi o kvalitetnom igraču i nadam se da će on to pokazati već u sutrašnjoj utakmici", kazao je trener Vukas.

U drugoj utakmici koju će samostalno voditi s klupe Hajduka ove sezone čeka ga Slaven Belupo, koji ima samo jedan bod iz dvije odigrane utakmice. U prvom kolu je momčad trenera Tomislava Stipića uzela bod u Osijeku, dok je u drugom kolu u Koprivnici izgubila od Gorice rezultatom 1:2, iako je vodila do 86. minute.

"Slaven Belupo je momčad koja ima stabilnost u igri. Dolaskom novog trenera i sustavom kojeg preferiraju kroz cijelu prošlu i početkom ove sezone pokazuju kako su dosta nezgodan protivnik. Analizirali smo njihove dobre i loše strane i vidjeli kako u te prve dvije utakmice nisu imali puno sreće. Mogli su izaći s puno većim bodovnim učinkom od onoga koji trenutno imaju", mišljenja je Vukas koji reprezentativnu stanku želi dočekati s devet bodova.

"Za nas je ta utakmica iznimno bitna, znamo da se moramo satrat da bismo je dobili. Ne samo u toj, nego i u svakoj drugoj utakmici."

Prošle su sezone u četiri međusobna ogleda obje momčadi dva puta pobijedile kod kuće. U posljednjem ogledu ova dva kluba na Poljudu slavio je Hajduk rezultatom 2:1 uz promašeni kazneni udarac Koprivničana u 90. minuti. Ipak, Splićani su na početku ove sezone u puno boljoj formi od one na kraju prošle.

"Nadam se da će momci odgovoriti svim izazovima. Nema razloga da bude drugačije nakon dobre pobjede u Osijeku i dobre atmosfere. Moram pohvaliti dobar rad ovog tjedna i ja sam siguran da će sve dobro izgledati", podvukao je trener Hajduka.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više