Vušković uoči polufinala Lige prvaka mladih: Ovo još nisam vidio

Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

HAJDUKOVI juniori u petak od 18 sati u Ženevi na stadionu Servettea igraju polufinale Lige prvaka mladih protiv Milana. Branič splitskog kluba i njegov najveći talent Luka Vušković utakmicu je najavio za službenu stranicu UEFA-e. "Moja generacija je zbilja nevjerojatna. Svi dajemo sve od sebe u svakoj utakmici i to je nešto što još nisam vidio.

Potpuno smo fokusirani na svaku utakmicu, što nam se na kraju isplatilo. Zato smo u polufinalu Lige prvaka mladih. Nadam se da ćemo nastaviti tako i na kraju osvojiti trofej", izjavio je Vušković za UEFA-u. Podsjetimo, trener Marijan Budimir imat će Vuškovića na raspolaganju iako je u međuvremenu postao standardni član prve momčadi Hajduka.

"Očekujem tešku utakmicu protiv Milana jer je on kvalitetan protivnik. Bit će teško dominirati protiv njih. No, ako ćemo biti najbolji što možemo, siguran sam da ćemo uspjeti", rekao je 16-godišnji Vušković pa odgovorio na pitanje koji je Hajdukov san: "Osvojiti trofej, to bi za sve nas bilo ostvarenje sna. Nadam se da ćemo uspjeti."

Skoko: Ispisali smo povijest

Utakmicu je najavio i Noa Skoko. "Očekujem čvrstu, borbenu utakmicu. Imat ćemo svoje navijače, čuo sam da će ih biti oko deset tisuća, što će nam poslužiti kao motivacija. Ostavit ćemo srce na terenu i, nadamo se, ostvariti uspjeh.

Ispisali smo povijest, ovo je bilo nevjerojatno putovanje. Dečki su bili nevjerojatni. Momčad je ostvarila fantastične rezultate i pokazala borbeni duh. Mislim da je Liga prvaka mladih tako posebna jer igraš protiv najboljih. Ne možeš to nigdje drugdje pronaći. Igramo protiv najboljih igrača i klubova, a brojni to prate. Zbog toga je posebno", rekao je Skoko za UEFA-u.

Potvrdio je kako sanjaju o podizanju trofeja. "Naravno, tko ne sanja? Svaku noć sanjam o trofeju i kako ga podižem, slavim sa suigračima i navijačima. Bilo bi to ostvarenje sna", zaključio je vezni igrač juniora Hajduka.

Pročitajte više