Warriorsi ga plaćaju 43.2 mil. dolara. U utakmici sezone promašio je svaki šut

Foto: Profimedia

ONOG DANA kad se umirovi Klay Thompson ostat će zapisan u povijesti NBA lige kao jedan od najboljih šutera svih vremena i kao igrač koji je u paru sa Stephenom Curryjem godinama terorizirao sve momčadi lige svojim preciznim pokušajima, posebice za tricu. U utakmici sezone za Warriorse bio je daleko od toga.

Golden State Warriorsi igrali su protiv Sacramento Kingsa utakmicu play-ina za proboj u ovosezonsko doigravanje. Poraženi su 118:94 u utakmici u kojoj je Thompson napadački potratio 31 minutu i 36 sekundi provedenih na parketu. Warriorsi su time izgubili šansu da se u ovoj sezoni bore za titulu.

Napušta Warriorse?

Thompson je utakmicu završio uz šut 0/6 za tri poena i 0/4 za dvicu, što znači da je promašio svih 10 pokušaja iz igre u svojoj možda i zadnjoj utakmici za Warriorse, čiji je član cijelu karijeru, od sezone 2011./12. Ugovor mu je istekao.

Četverostruki NBA prvak i pobjednik natjecanja u pogađanju trica iz 2016. godine u ovoj sezoni je igrao za plaću od 43.2 milijuna dolara. Ona je bila dio petogodišnjeg ugovora koji mu je od sezone 2019./20. do ove jamčio 187.86 milijuna dolara.  

Thompson drži nekoliko šuterskih rekorda u NBA ligi od kojih su svakako najistaknutiji onaj s 37 postignutih koševa u samo jednoj četvrtini i onaj s 14 pogođenih trica u jednoj utakmici osnovnog dijela sezone.

Pročitajte više