U SURADNJI S GERMANIA SPORTOM

WBA - CHELSEA 3:3 Bilić protiv Lamparda vodio 3:0, ostao bez pobjede u 94. minuti

Foto: Gulliver / Getty Images

WBA - CHELSEA 3:3 u trećem kolu Premiershipa. Gosti su izjednačili nakon zaostatka od tri gola protiv momčadi Slavena Bilića. Činilo se da će Bilić iz trećeg pokušaja doći do prve prvoligaške pobjede s West Bromom jer nakon samo 28 minuta imao je 3:0 protiv favoriziranog suparnika. 

Jeste li vjerovali da Bilić može iznenaditi Chelsea? Pogledaj što su o tome mislili u Germaniji

U 4. minuti za 1:0 zabio je Callum Robinson. Chelseajev lijevi bočni Marcos Alonso pogriješio je i dodao glavom Bilićevom krilu Matheusu Perreri, koji proigravanjem na lijevu stranu nalazi Robinsona. On ulazi u kazneni prostor, puca ljevicom i lijepo zabija u Caballerov lijevi kut.

Sva tri gola Bilićeve momčadi su pokloni očajne obrane Chelseaja

Drugi gol West Broma također je zasluga Robinsona, mada je najtočnije napisati kako je to bio još jedan poklon obrane Chelseaja suparniku. Nevjerojatan kiks Thiaga Silve. Kapetan Chelseaja u premierligaškom debiju upisao je i prvu asistenciju, ali za protivničkog igrača. Čistu loptu je dodao, pustio preko noge za Robinsona, koji ne propušta kazniti ni ovaj autodestruktivni potez Chelseaja. 

Novi kiks Chelseaja u obrani dogodio se u 28. minuti i to je bio već treći gol za Bilićevu momčad. Bartley je nakon ubačaja iz kornera ostao sasvim sam u kaznenom prostoru i sretno, s loptom koja mu je otišla preko noge, pogodio u mrežu. Prije isteka pola sata igre WBA je imao tri gola prednosti. 

Minutu prije kraja poluvremena zabilježili smo raritet: udarac igrača West Broma, koji nije završio u golu Chelseaja. Dinagana je s ruba kaznenog prostora pucao preko gola. 

Bilić se u drugom dijelu povukao u bunker, koji je Chelsea načeo s dva krasna gola

Drugi dio počeo je s dvije zamjene u momčadi Chelseaja. Ušli su Azpilicueta i Hudson-Odoi umjesto Alonsa i Kovačića. U nastavku se pojavio drugi Chelsea, dominantan i opasan. Prvi rezultat toga bila je golčina veznjaka gostiju Masona Mounta, koji u 55. minuti s ruba kaznenog prostora para mrežu West Broma topovskim udarcem, smanjujući tako na 3:1.

Samo minutu kasnije Chelsea se umalo ekspresno i potpuno vraća u meč. Havertz puca, lopta se odbija i ide u gol, iz kojeg je sjajnim bacanjem čupa Johnstone. Do kraja se igralo gotovo samo na polovici Bilićeve momčadi. Chelsea je za to nagrađen u 70. minuti drugim golom nakon jako lijepe akcije. Werner je dodao Hudson-Odoiju, koji nakon duplog pasa s Havertzom gađa donji desni kut West Bromovog golmana za 3:2. 

Dvije minute kasnije Lampard kreće na sve, jer ništa već ima. Treća zamjena bio mu je napadač Giroud umjesto očajnog stopera Thiaga Silve. Chelsea je prešao na igru s trojicom u obrani, što je rezultiralo prostorom na bokovima i s dva opasna izleta Bilićevih igrača van njihovog bunkera. Međutim, bez prilike. 

Gol za čudesni povratak Chelseaja je glavna tema u Engleskoj

Totalna ofenziva i igra s praktički šest napadača Chelseaju se isplatila u četvrtoj, predzadnjoj minuti sudačke nadoknade. U velikoj gužvi pred golom West Broma do lopte dolazi Mount i puca, Johnstone odbija loptu, ali samo do Abrahama, koji zabija za veliki povratak Chelseaja.

VAR je provjeravao je li Havertz u pripremi akcije za gol namjerno igrao rukom, ali pregledavanje snimke pokazalo se da je sve bilo čisto i gol je priznat. Lopta ga je neosporno udarila u ruku kada je skakao na centaršut, ali kako je pri tome bio zatvorenih očiju i s rukom uz tijelo, procjena sudaca je da je to bilo slučajno.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ ŠTO JE PRETHODILO GOLU CHELSEAJA.

*Zbog zakonskih restrikcija i TV prava portali ne smiju objavljivati videomaterijale.

 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više