Wemby blokirao Jokića, ovaj mu zakucao u facu. Spektakl srpskog šampiona i čuda

Foto: Profimedia

DENVER NUGGETSI pobijedili su San Antonio Spurse 110:105. Aktualni prvaci NBA lige tako su sedam utakmica prije kraja regularnog dijela sezone u mrtvoj trci s Minnesotom i Oklahomom za prvo mjesto Zapada. Meč je obilježio spektakularan duel aktualnog MVP-ja finalne serije i čudesnog rookieja.

Nikola Jokić postigao je 42 poena (18/32 iz igre) uz 16 skokova i 6 asistencija. Sjajnom košgeterskom partijom dvostruko se upisao u povijest Nuggetsa. Ovo mu je bila 19. utakmica s 40 poena, po čemu se na drugom mjestu na vječnoj tablici Denvera izjednačio s Carmelom Anthonyjem. Ispred njih je samo Alex English s 33 takve utakmice. Jokić je sjajnim učinkom protiv Spursa po drugom kriteriju nadmašio Mela. Preskočio ga je i postao treći najbolji strijelac u povijesti Denvera. Jokić sada ima 13.978 poena, a ispred njega su samo Dan Issel s 14.659 poena i Alex English s 21.645 poena.

Victor Wembanyama je, pak, odigrao meč kakav nije nitko do sada u povijesti NBA lige. Postigao je 23 poena uz tek 9/29 iz igre i katastrofalnih 2/11 za tricu, ali spektakularan učinak ponudio je u ostalim kategorijama. Uz 8 asistencija, imao je 15 skokova i čak 9 blokada. Čudesni rookie i dojučerašnji tinejdžer (20) tako je došao na korak do quadruple-doublea. 

Meč koji je obilježio sjajan duel fenomena najbolje sažima 40 sekundi prve četvrtine. U tako malo vremena Wemby je uspio ubaciti 4 poena, opaliti blokadu Jokiću, ali i osjetiti bijes srpskog šampiona. Nakon što mu je Wembanyama postavio rampu, Jokić je istrčao kontru i zakucao u lice francuskom čudu. 

Pročitajte više