Wenger o kaosu u Londonu: "Kad sam vidio te scene, mislio sam da se utakmica neće igrati"

Foto: Getty Images/Guliver Image

ČAK sat vremena kasnila je utakmica Arsenala i Kölna na Emiratesu na otvaranju Europa lige. "Topnici" su pobijedili 3:1, ali tek nakon što je utakmica gotovo otkazana zbog divljanja njemačkih navijača.

Do gužve je došlo kada je više od 20 000 navijača Kolna pokušalo ući na stadion premda je njemački klub dobio svega 3 000 ulaznica.

Gostovanje u Londonu prva je europska utakmica Kolna nakon 25 godina što je izazvalo euforiju među navijačima Kölna.



Policija je prvotno uspjela zadržati gostujuće navijače, ali su Nijemci probili kordon, srušili ogradu i potukli se s policijom i zaštitarima. Dio ih je uspio bez ulaznica ući na stadion, gdje je došlo do novog sukoba sa zaštitarima. Kako prenose mediji nekoliko tisuća navijača Kolna se uspjelo probiti na stadion bez ulaznica.

Trener Arsenala bio je iznenađen što se utakmica uopće odigrala.

"Mislio sam da se nikad ne bi kockali i pustili utakmicu da se odigra, kad sam vidio scene oko stadiona", rekao je Arsene Wenger.

Cijela situacija poremetila je Wengerove igrače koji su gubili 0:1, ali ipak preokrenuli utakmicu u drugom dijelu.

"Ne znam kako su se navijači Koelna uspjeli infiltrirati među naše navijače, ali uspjeli su. Čekali smo strpljivo u svlačionici, ali imali smo o čemu razmišljati, hoćemo li igrati sutra ili sljedećeg tjedna. Nagađali smo i analizirali, a na kraju smo mislili da se neće odigrati", rekao je Wenger.

Policija je uhitila pet osoba zbog narušavanja reda i mira, a očekuje se i opširnija istraga okolnosti koje su dovele do incidenata.

 

 

 

Pročitajte više