Festival golčina Barcelone i Arsenala

Foto: Guliver Image/Getty Images

BARCELONA je s 3:1 pobijedila Arsenal u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka. Katalonska momčad je, nakon trijumfa 2:0 u Londonu, večeras slavila golovima Neymara u 18, Luisa Suareza u 65. i Lionela Messija u 88 minuti, dok je jedini pogodak za londonsku ekipu postigao Mohamed Elneny u 50. minuti.

Europski prvak tako nastavlja put ka obrani naslova, dok se Arsenal još jednom oprostio od Lige prvaka u osmini finala.

Neymar iskoristio poklon, a Sanchez ne
 
Hrabra kombinirana momčad Arsenala dobro se nosila s Barcelonom na kišom okupanom Nou Campu i sukladno Wengerovom obećanju, od početka napala domaćine u najjačem sastavu. No, upravo su gosti poklonili gol Kataloncima u 18. minuti. Obrana je popustila pod pritiskom Luisa Suareza, koji je proigrao Neymara na lijevoj strani a Brazilac hladnokrvno svladao Davida Ospinu. Za razliku od Neymara, Alexis Sanchez nije iskoristio centaršut Hectora Bellerina u 39. minuti, kada je glavom poslao loptu pored vratnice.
 
Proradila engleske ofenziva
 
Arsene Wenger je u drugom poluvremenu odlučio još više napasti europskog prvaka i to mu se vratilo već nakon pet minuta. Sanchez je s desne strane vratio loptu u srce šesnaesterca za Mohameda Elnenyja, a Egipćanin prekrasnim udarcem poslao loptu pod gredu i postigao fenomenalan pogodak, inače njegov prvi za Arsenal. U tim trenucima Topnici su osjetili da mogu nauditi Barci, pa su se dodatno otvorili.
Mascherano spriječio dramu
 
Ivan Rakitić i društvo odlučili su dodati gas na sredini terena, zatim je Neymar petom poslužio Lionela Messija na lijevoj strani u 55. minuti, ali je udarac Argentinca u suprotni kut obranio Ospina, Neiskorištena prilika umalo se Kataloncima obila o glavu, jer je u narednoj minuti Jeremy Mathieu nespretno proigrao Dannyja Welbecka, čiji je sigurni gol klizećim startom spriječio Javier Mascherano. U tim trenucima Arsenal se mogao u potpunosti vratiti u igru, ali je Argentinac spasio Barcu.
 
Suarezov leteći volej za anale
 
I kada Arsenal nije uspio iskoristiti priliku za povratak - uslijedila je kazna u 65. minuti. 
Dani Alves centrirao je za Urugvajca s desne strane, a El Pistolero majstorski letećim volejom poslao loptu u jednu, a Ospinu u drugu stranu za jedan od najljepših golova u sezoni. Time je Suarez ugasio svaku Wengerovu nadu, a pokisli navijači mogli su odahnuti.
Ter Stegenova noć i Messijeva točka na i
 
Nakon Suarezovog gola Arsenal je mogao poravnati, no Welbeck je pogodio gredu s lijeve strane. Izlaskom Andresa Inieste iz igre Messi je preuzeo kapetansku vrpcu, Ivan Rakitić pokušao s 20 metara, no u junaka večeri pretvorio se vratar Marc-Andre ter Stegen. Nijemac je u 80. minuti maestralno obranio udarac Sancheza iz slobodnjaka, te nakon toga zaustavio i pokušaj Oliviera Girouda, a kasnije nije bilo prolaza ni za Thea Walcotta.
 
Iscrpljeni i premoreni gosti izgubili su koncentraciju, što je osam minuta kasnije iskoristio Messi, koji je, kao mnogo puta do sad, izašao pred Ospinu s desne strane i elegantno ga prebacio za konačnih 3:1 i njegov 83. gol u Ligi prvaka.
 


 

Pročitajte više