Wenger se rješava igrača kojeg je prošlog ljeta platio 40 milijuna eura

Foto: Getty Images/Guliver Image

NAKON što je postalo sve izvjesnije da će Alexis Sanchez ipak ostati u Arsenalu, Arsene Wenger je napokon odahnuo. S njim i Lacazetteom Arsenal, bez pritiska Lige prvaka, ove godine možda može odigrati bitniju odluku u borbi za naslov prvaka, koji čeka od 2004. godine.

No, u tu utrku bi vrlo lako mogao krenuti bez Shkodrana Mustafija (25) koji je tri dana prije kraja prijelaznog roka na izlaznim vratima kluba. I to samo 12 mjeseci nakon što je došao iz Valencije za 40 milijuna eura. Za njemačkog reprezentativca najzainteresiraniiji su Juventus i Inter Milan. Kako pišu engleski mediji, Wenger ne bi imao ništa protiv njegova odlaska čime bi barem djelomično izbalansriao budžet nakon što je Alexandrea Lacazettea platio 58 milijuna eura.

Mustafi je sjajno započeo prošlu sezonu, no ozljede i pad forme natjerale su Wengera da ga se počne rješavati, a prihvatit će svaku ponudu oko ili iznad 30 milijuna eura.

Osim Mustafija, vrlo lako bi mogao otići i Alex Oxlade-Chamberlain (24). Mlada zvijezda će navodno odbiti novi ugovor, prema kojem bi zarađivao oko 9 milijuna eura po sezoni, a najbliži je prelasku u Chelsea.

Pročitajte više