Wes Brown: Ni Pele ni Maradona - Giggs je najbolji igrač svih vremena!

PRIČAMO li o najboljim nogometašima svih vremena vrlo često ćemo se vrtjeti između dva imena, Brazilca Pelea i Argentinca Diega Armanda Maradone. No, ima i drugačijih mišljenja.

"Znam da će ovo svima zvučati jako čudno i smiješno, ali za mene je najbolji nogometaš svih vremena Ryan Giggs", rekao je Wes Brown, mlađi Giggsov suigrač iz Manchester Uniteda.

Unatoč 36 godina, Giggs je i dalje jaka karika trenera Alexa Fergusona u kombinacijama Manchester Uniteda. Taj je velški nogometaš odigrao čak 838 utakmica u dresu Crvenih vragova, a spreman je još jednu sezonu odraditi na najvećoj mogućoj razini.

"Naravno, Pele i Maradona su fantastični nogometaši, obilježili su veliki dio nogometnog razdoblja. Naravno, i osvojili su sve što su mogli, bili su pravi vođe u svojim momčadima i reprezentacijama, no meni je Giggs draži. Njegova fizička spremnost, njegov pristup nogometu, volja i želja, kao i nogometno znanje, neponovljivi su. Ne mogu niti opisati koliko sam zaljubljen u njegove mogućnosti", rekao je Brown.

Nogometaš koji je 23 puta odjenuo dres engleske reprezentacije je dodao još i ovo:

"Zapravo, samo jednog igrača mogu komparirati s Giggsyjem. To je Sir Bobby Charlton. Njih dvojica su iz moje perspektive najbolji nogometaši koje sam gledao i vidio."

Pročitajte više