West Ham želi braniča Istre?

Foto: Nel Pavletić/PIXSELL

POMALO nevjerojatna vijest dolazi nam iz Engleske. Londonski premierligaš i aktualni osvajač Konferencijske lige, West Ham, zainteresiran je za dovođenje braniča Istre Daria Marešića (24). Engleski nogometni magazin SportWitness prenio je vijest poznatog austrijskog novinara Petera Lindena kako je branič Istre u ozbiljnim razmišljanjima londonskog kluba te da bi se transfer, ukoliko do njega dođe, trebao realizirati u ovom prijelaznom roku.

Linden jasno ističe da se Marešića smatra igračem s velikim potencijalom te ga zastupa agencija Universal, koja zastupa i Luku Modrića, Emiliana Martineza i Alexandra Isaka. Branič Istre bivši je U21 reprezentativac Austrije, a za mladu vrstu upisao je 21 nastup uz jedan pogodak. Ne navodi se o kojem se iznosu radi niti koliko su pregovori daleko odmakli.

Marešić je u Istru došao prošle sezone na posudbu iz francuskog Reimsa, a ovo ljeto trajno je preselio na naš najveći poluotok. Za Istru do sada je odigrao 47 utakmica, a posebno mu se kao dobra karakteristika ističe kvalitetna duga lopta i općenito tehnička sposobnost. Prije četiri godine Reims ga je kupio od austrijskog Sturma za tri milijuna eura, ali karijera mu se do sada nije razvila u očekivanom smjeru. U Istri sada igra kvalitetno i možda mu se smiješi vrlo neočekivan transfer.

Pročitajte više