Westbrook uništio Lakerse, Zubac jedan od boljih na parketu

Foto: Getty Images/Guliver Image

HRVATSKI KOŠARKAŠ Ivica Zubac odigrao je još jednu solidnu utakmicu za Los Angeles Lakerse koji su izgubili na gostovanju kod Oklahoma City Thundera sa 93:110.

Mladi hrvatski centar na parketu je proveo 26 minuta i za to vrijeme ubacio 11 poena (šut za dva 5-9, slobodna bacanja 1-2) uz šest skokova, tri blokade i po jednu asistenciju i osvojenu loptu.

Kod Thundera je ponovno briljirao Russell Westbrook koji je sa 18 skokova i po 17 koševa i asistencija ostvario već 28. "triple-double" ove sezone, dok je D'Angelo Russell sa 29 ubačaja bio najbolji kod Lakersa. Lakersi su s omjerom 19-40 pretposljednja momčad Zapada, dok je Thunder sa 33-25 na sedmom mjestu te konferencije.

Gasol bolji od Paula

San Antonio Spursi pokvarili su povratak Chrisa Paula u redove Los Angeles Clippersa svladavši ih kao gosti sa 105:97. U ovoj utakmici Spursima se nakon šest tjedana izbivanja zbog loma prsta vratio Pau Gasol koji je dvoboj okončao sa 17 koševa i 11 skokova, dok je kod Clippersa Paul zaigrao nakon pet tjedana stanke zbog ozljede mišića, on je ubacio 17 poena uz šest skokova i pet asistencija. Spurse je do nove pobjede predvodio Kawhi Leonard sa 21 poenom, dok je Blake Griffin sa 29 pogodaka i 9 skokova bio prvo ime Clippersa. San Antonio je sa 44-13 drugi sastav Zapada i čitave lige, odmah iza Golden State Warriorsa (48-9), dok su LA Clippersi sa  35-23 na petom mjestu Zapada.

DeRoznanov rekord karijere

Toronto Raptorsi su na svom terenu svladali izravnog konkurenta za prvo mjesto u skupini Atlantic Boston Celticse sa 107:97. Gosti su u prvom poluvremenu imali i 17 koševa prednosti, ali domaći su se vratili serijom 27-8 da bi se ušlo u neizvjesnu četvrtu četvrtinu. Minutu prije kraja rezultat je bio 97:94 za Raptorse, a tada je njihov najbolji igrač DeMar DeRozan pogodio ključnu tricu za bijeg na 100:94.

DeRozan je ubacio čak 43 koša što je njegov novi rekord karijere i tako nadomjestio neigranje Kylea Lowryja, dok su kod Celticsa najbolji bili Isaiah Thomas sa 20 te Jae Crowder i Marcus Smart sa po 19 ubačaja. Toronto i dalje zaostaje za tri utakmice za Bostonom, sada je na omjeru 34-24, a Boston na 37-21.

 

Pročitajte više