WIMBLEDON

Wimbledon isplaćuje igračima 10 milijuna funti premija za turnir koji se neće igrati

Foto: Getty Images/Guliver Image

OVOGODIŠNJI Wimbledon je otkazan zbog koronavirusa, što je prvo otkazivanje najslavnijeg turnira na svijetu od Drugog svjetskog rata.

Organizatori turnira su danas, u terminu polufinala, objavili da će svim igračima koji su po renkingu trebali ući u glavni turnir ili kvalifikacije biti isplaćeno ukupno deset milijuna funti kao pomoć u vrijeme krize.

Tako će svi igrači koji su prema ATP renkingu trebali ući u ždrijeb glavnog turnira dobiti po 25.000 funti, što će onima najboljima na svijetu biti sitniš, ali igračima ispod 128. mjesta to će jako puno značiti.

Slabije rangirani igrači će se spasiti

Svaki igrač koji je trebao igrati kvalifikacije dobit će po 12.500 funti, a svaki igrač parova po 6250 funti. Puno manje iznose dobit će svi suci koji su trebali raditi na turniru, ali i njima će pomoć jako dobro doći.

"Čim smo otkazali turnir, razmatrali smo opcije kako pomoći onima koji svake godine čine naš turnir. To su u prvom redu igrači od kojih su mnogi u vrlo nezahvalnoj situaciji, a možda i u financijskim problemima. Drago nam je da je naša politika osiguranja igrača uspjela i da ćemo im moći pomoći", rekao je izvršni direktor turnira Richard Lewis.

Wimbledon je objavio da će od sljedeće godine uvesti novi sustav postavljanja nositelja. Koristit će se ATP-jev renking, a ne Wimbledonova jedinstvena formula kojom je dosad određivao status nositelja.

Pročitajte više